Župan Flego posjetio Greenpeaceov brod Rainbow Warrior

0
Flego je pozdravio aktivnosti Greenpeaca
Flego je pozdravio aktivnosti Greenpeaca

Istarski župan Valter Flego, 23. srpnja, zajedno sa suradnicima posjetio je brod Rainbow Warrior neovisne globalne organizacije Greenpeace, koji ovih dana boravi u Puli.

Na brodu se susreo s voditeljem Greenpeacea u Hrvatskoj Zoranom Tomićem, zapovjednikom Joelom Stewartom, posadom i aktivistima. Kapetan Stewart, tom je prilikom, poveo župana u obilazak impresivnog modernog jedrenjaka upoznavši ga s njegovim karakteristikama, kao i s aktivnostima same organizacije. 

Župan Flego, tako je, saznao o njihovoj trenutnoj turneji Mediteranom s ciljem promoviranja čiste i obnovljive energetike. Greenpeace u Hrvatskoj zalaže se da solarna energija postane dostupna svakome, a porazni su podatci da je Hrvatska u Europi još uvijek na samome začelju korištenja sunčeve energije.

Istarski župan pozdravio je sve aktivnosti Greenpeacea, posebice ove aktualne oko obnovljivih izvora energija. Naglasio je kako je cilj Županije biti zelenom regijom u punom smislu te riječi, koja neće ignorirati promjene u našem okruženju.

„Držimo kako je neophodno djelovati sustavno, sinergijski te razmišljati dugoročno, razmišljati o tome kakvu Istru želimo ostaviti u nasljeđe budućim generacijama. Istarska županija je, stoga, prva u Hrvatskoj, krenula u izradu Zelenog plana Istre - strateškog plana održivog razvoja - koji će nam poslužiti kao putokaz u daljnjem očuvanju naših najvrjednijih resursa“, kazao je župan Flego

Zelenim planom Istre, dodao je župan, analizirat će se postojeće stanje na području poljoprivrede, vodoopskrbe, energetike, gospodarenje otpadom, te krajobraza i prostornog planiranja, a rezultati će poslužiti kao smjernice daljnjih aktivnosti.

Dolazak Rainbow Warriora u Pulu, zaključio je župan, značajan je po pitanju podizanja ekološke osviještenosti građana kao i boljeg upoznavanja s obnovljivim izvorima energije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa