U Novigradu vilama napao susjeda, u Dajli pepeljarom gađao goste kafića

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom iz Novigrada zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju, a radi narušavanja javnog reda i mira prijavila je 24-godišnjaka, također iz Novigrada.

Prvog se muškarca, 74-godišnjaka, sumnjiči da se 22. srpnja oko 20 sati, u Istarskoj ulici u Novigradu, posvađao sa svojim 38-godišnjim susjedom, nakon čega ga je udario vilama po glavi. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u Domu zdravlja u Umagu, a potom je upućen u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Osumnjičeni je jučer u večernjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Drugi incident dogodio se 23. srpnja. Naime, policijski službenici su postupajući po dojavi utvrdili da je oko 21.50 sati, u ugostiteljskom objektu u Dajli, 24-godišnjak  narušavao javni red i mir tako što je prvo vikao i galamio na prisutne goste.

Potom je pepeljarom pogodio u ruku maloljetnu hrvatsku državljanku te stolicom u predjelu noge udario 27-godišnjaka iz Umaga, pritom ih lakše ozlijedivši. Kako mladić ni po dolasku policijskih službenika nije prestao s protupravnim ponašanjem, uhićen je i doveden u prostorije policijske postaje.

Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa