Mike Cahil: Dobitnika Sundancea napisao sam na plaži u Puli!

0
Mike Cahil
Mike Cahil

Redatelj i scenarist te dvostruki dobitnik nagrade za najbolji film na prestižnom Sundance festivalu, Mike Cahill trenutno je „it“ ime američke nezavisne filmske scene! Nakon što mu je debitantski film Druga Zemlja 2011. godine osvojio nagradu Alfred P. Slon za najbolji film na Sundance festivalu, samo tri godine kasnije Sundance je osvojio i s drugim filmom Ishodište kojeg na 61. Pulskom filmskom festivalu imamo priliku pogledati u nenatjecateljskoj kategoriji.

Riječ je o fantastičnoj drami u kojoj molekularni biolog nakon nevjerojatnog otkrića preispituje svoja znanstvena i duhovna uvjerenja. Film Ishodište, za kojeg Cahill potpisuje režiju, scenarij i montažu, otvorio je ovogodišnje Karlovy Vary film festival te još jednom s nogu oborio i publiku, ali i kritiku.

Manje poznata činjenica je da je scenarij za film Ishodište, prema riječima samoga redatelja, nastao na njegovoj omiljenoj plaži – Lungomare u Puli dok je sa suprugom bio na ljetovanju prije dvije godine, a inspiraciju za ovaj nevjerojatan film dobio je ni više ni manje nego – na Brijunima.

Mike Cahill je osobno predstavio svoj film Ishodište, 25. srpnja u Areni.

Koliko je Cahillu bilo bitno osobno predstaviti film na 61. Pulskom filmskom festivalu svjedoči i činjenica da je pomaknuo datume svoje američke turneje kako bih mogao biti u Puli!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa