Broju 55 osam Zlatnih Arena, Gregurević i Ćurković najbolji glumci

0
Scena iz filma Broj 55
Scena iz filma Broj 55

Film Broj 55, redatelja Krstijana Milića, ratni triler o grupi hrvatskih vojnika u neprijateljskom okruženju, pobjednik je 61. Pulskog filmskog festivala. Film snimljen u stilu „Južnjačke utjehe“ i „Napada na policijsku stanicu“ od prvog je dana slovio za favorita ovogodišnje Pule. 

Osim Velike Zlatne Arene za najbolji film, Broj 55, produkcijske kuće HRT i producenta Stanislava Babića, dobio je Zlatnu Arenu za režiju (Kristijan Milić), scenarij (Ivan Pavličić), kostimografiju (Vedrana Rapić), masku (Ana Bulajić Črček), specijalne efekte (Branko Repalust i Kristijan Mršić), scenografiju (Damir Gabelica) i montažu (Veljko Segarić).

Zlatna Arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena je Ivi Gregureviću za ulogu Ive u filmu Kosac redatelja Zvonimira Jurića, a za najbolju glavnu žensku ulogu nagrađena je Areta Ćurković za ulogu Ankice u filmu Happy Endings redatelja Darka Šuvaka.

Zlatnu Arenu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Igor Kovač za ulogu Josipa u filmu Kosac redatelja Zvonimira Jurića, a za najbolju sporednu žensku ulogu Anita Matić Delić za ulogu Kume u Happy Endings redatelja Darka Šuvaka.

Nagradu Breza za najboljeg debitanta dobio je Danko Vučinović za kameru u filmu Zagreb Cappuccino redateljice Vanje Sviličić, Zlatnu Arenu za glazbu dobio je Luka Zima za film Zagreb Cappuccino redateljice Vanje Sviličić, a Zlatnu Arenu za kameru Branko Linta za film Kosac redatelja Zvonimira Jurića.

Nagrade je odabrao žiri u sastavu Amra Bakšić Čamo - producentica, Nataša Dorčić - glumica, Ivana Fumić - montažerka, Nick Holdsworth - filmski kritičar i Antonio Nuić - redatelj

Nagrada publike Zlatna vrata Pule ove je godine pripala filmu Šegrt Hlapić redatelja Silvija Petranovića s prosječnom ocjenom 4,68. Broj Broj 55 publika je ocijenila ocjenom 4.61. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa