Pićanski vijećnici nisu sigurni zaslužuje li biskup Pozaić općinsku plaketu

0
Mons. Valentin Pozaić
Mons. Valentin Pozaić

Na sjednici Općinskog vijeća Pićna, održanoj 25. srpnja, donijeta je odluka o dodjeli ovogodišnjih općinskih priznanja. Na prijedlog komisije u sastavu Miroslav Jelenić i Neven Vretenar, vijećnici su izglasali da se Plakete Općine Pićan za 2014. godinu dodijele: Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, Hrvatskim vodama - VGO Rijeka i Istarskoj Županiji, radi posebnih zasluga na financijskim i drugim potporama u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata od posebne važnosti za Općinu Pićan, posebno na uređenju starogradsk e jezgre.

Za Plaketu Općine Pićan predložen je i mons. dr. Valentin Pozaić, no prijedlog nije izglasan, već je od Župskog vijeća, koje je ga je predložilo, zatraženo da konkretizira njegov "doprinos od posebnog značaja za ugled Općine Pićan".

Zahvalnice Općine Pićan dodijelit će se HEP Pula, Pogon Labin, Plinari Pula, Kamenu Pazin, Hrvatskom Telekom Labin i Ministarstvu kulture - Upravi za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Puli, radi posebnih zasluga na financijskim i drugim potporama u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata od posebne važnosti za Općinu Pićan, posebno na uređenju starogradske jezgre.

Novčana nagrada Općine Pićan u iznosu od 3.000,00 kuna dodijelit će se Nikoli Benaziću iz Marišća, radi postignutih uspjeha iz područja elektrotehnike i računarstva,  a pogotovo za osvajanje 1. mjesta na Državnoj smotri radova.

Donesena je odluka i o sufinanciranju troškova nabave školskih udžbenika. Učenicima osnovne i srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Pićan sufinancirati će se nabava školskih udžbenika u visini od 50% iznosa računa.

Dnevni red je nadopunjen točkom o sufinanciranju pogrebnih troškova za pok. Emu Baf radi teške financijske situacije u obitelji, što je u konačnici i prihvaćeno. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa