Mario Ban i Anton Hrvatin osvojili medalje na prvenstvu Hrvatske u plivanju

0
Anton Hrvatin, Bojana Bolkovic, Mario Ban
Anton Hrvatin, Bojana Bolkovic, Mario Ban

U Zagrebu je od 24. do 27. srpnja održano prvenstvo Hrvatske u plivanju. Natjecanje je održano na otvorenom plivalištu Mladosti a sudjelovalo je oko 450 plivača i plivačica. Među njima nastupalo je i šestero plivača Plivačkog kluba Delfin. Rovinjski plivač Mario Ban je na državnom prvenstvu u Zagrebu obranio naslov državnog kadetskog prvaka u disciplini 100 m prsno, dok je Anton Hrvatin uzeo broncu na 200 m mješovito u juniorskoj konkurenciji.

Sa samo dva mjeseca rada u normalnim uvjetima (50-metarski bazen), šest plivača (2 ml. kadeta, 2 kadeta i 2 juniora) koja su ostvarila limit za nastup, pokazali su da klub i nakon 60 godina postojanja, unatoč izrazito lošim uvjetima rada (rad u 12-metarskom i 17-metarskom bazenu 10 od 12 mjeseci), ima svijetlu budućnost. Njihov nastup još je jedan u nizu pokazatelja, da ukoliko se ispune obećanja za natkriveni bazen, Rovinj dobije nove osvajače medalja i državne prvake. Ne zanemarimo i to, da za nastup na državnom prvenstvu Hrvatske treba ostvariti pravo nastupa. Osim što svojim nastupima održavaju plivačku tradiciju prepoznatljivom, svojim ljetnim doprinosom u radu škole plivanja pomažu mlađim uzrastima što je osnov za nastavak kontinuiteta istog.

Plivački klub Delfin Rovinj predstavljali su Anton Hrvatin, Mario Ban, Ivan Precali, Anteo Laković, (svi u individualnim disciplinama) te Luca Laković i Matija Mužina (kao članovi štafete) pod vodstvom trenerice Bojane Bolković

PK Delfin Rovinj
PK Delfin Rovinj

Na održanom Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, dvojica su plivača Anton Hrvatin i Mario Ban, predvođeni trenericom Bojanom Bolković ostvarili izvanredan uspjeh, s obzirom na uvjete rada, vrijedan divljenja. Nakon Sandra Rudana, Matee Peteh i Katje Žufić, ovaj rođački dvojac sa ponosom piše najljepše stranice kluba.

U ekipnom poretku plivači Delfina zauzeli su odlično 16. mjesto od 28 hrvatskih klubova. Time su postali najbolje plasirani Istarski plivački klub. Plivači su nastupili u devet finala, među kojima izdvajamo sljedeća: Anton Hrvatin je u disciplini 200 m mješovito u juniorskoj konkurenciji bio treći te u ml. seniorskoj i seniorskoj konkurenciji peti odnosno šesti, u disciplini 400 m mješovito četvrti odnosno peti u apsolutnoj konkurenciji, a u disciplini 50 m leptir bio je šesti. Mario Ban je u disciplini 100 m prsno u kadetskoj konkurenciji bio prvi odnosno sedmi u ml. juniorskoj konkurenciji, u disciplini 200 m mješovito četvrti, u disciplini 200 m prsno peti odnosno šesti u ml. juniorskoj konkurenciji. Ivan Precali je u finalu u disciplini 200 m mješovito u jakoj juniorskoj konkurenciji osvojio vrlo dobro četrnaesto mjesto.

PK Delfin već godinama, unatoč svemu nastupa, osim u individualnim disciplinama i u štafetnim, što je veliki uspjeh za klub u ovakvim uvjetima rada. Rovinjski plivači nastupili su u juniorskoj konkurenciji u disciplinama 4×200 slobodno i osvojili izvrsno šesto mjesto, te sa kadetskom štafetom u disciplinama 4×100 mješovito i 4x100 slobodno. Štafetu su činili junior Anton Hrvatin, kadeti Mario Ban i Anteo Laković te mlađi kadeti Matija Mužina i Luca Laković. Ovim državnim prvenstvom završena je natjecateljska sezona Plivačkog kluba Delfin.

Rovinjci i ostali Istrani, ne mogu se kao i njihove kolege iz drugih klubova pohvalit primjerenim uvjetima za treniranje (osim u ljetnom periodu), no usprkos tome, svi redom ostvaruju zapažene plivačke uspjehe, a pored toga rovinjski su plivači vrlo dobri i odlični učenici. O problemima koji ih tište pisali smo u prijašnjim tekstovima (www.istarski.hr/node/13075, www.istarski.hr/node/10117 ) Za budućnost plivačke tradicije u gradu Svete Eufemije ne treba strahovati, upravo zbog 110 dječaka i djevojčica koji marljivo treniraju pod budnim okom sportskih djelatnika (Ariana Curto, Iva Milanović, Mihovil Modrić, Ernes Uljanić, Darka Jelenc) u plivačkom klubu, koji im gore navedeno nastoje osigurati koliko im god mogućnosti dopuste. Sigurni smo da će tako i nastaviti te da će im se ostvariti sve sportske želje na kojima svojim pristupom marljivo rade. (Ivan Ban)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa