Fioranti i Ferlin dobitnici ovogodišnjih priznanja Grada Vodnjana

0
Corrado Ghiraldo, Germano Fioranti, Anton Ferlin i Klaudio Vitasović
Corrado Ghiraldo, Germano Fioranti, Anton Ferlin i Klaudio Vitasović

„Danas se nalazimo na jednom posebnom mjestu, u starom Torciu, mjestu gdje je nekada bila uljara, a upravo je naše današnje prisustvo ovdje i najava početka uređenja ovog, za Vodnjan, važnog objekta“, rekao je vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 7. kolovoza povodom Dana Grada Vodnjana. Njome su ujedno započela događanja koja su do nedjelje, 10. kolovoza u Vodnjan privukla brojne posjetitelje.  

Svečana sjednica Gradskog vijeća Vodnjana
Svečana sjednica Gradskog vijeća Vodnjana

U svom je govoru Vitasović istaknuo brojne uspješne projekte, investicije i inicijative Grada realizirane u protekloj godini. Tom su prigodom tradicionalno uručena priznanja uspješnim Vodnjancima, a ovogodišnji su laureati Anton Ferlin i Germano Fioranti. Ferlin je nagradu Grada Vodnjana dobio kao predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Vodnjana, za ukupnu društvenu aktivnost i doprinos očuvanju vrijednosti antifašizma dok je Fioranti nagradu gradonačelnika zaslužio kao vlasnik galerije El Magazein za umjetnički doprinos gradu.

Proslavu Grada uveličala je Tamara Obrovac koja je u večernjim satima brojne okupljene oduševila svojim nastupom.

Nastup Tamare Obrovac
Nastup Tamare Obrovac

Polenta cup

U petak, 8. kolovoza događanja su se nastavila na Narodnom trgu Polenta cupom kojem je prethodio malonogometni turnir te sajam kreativnosti. U kuhanju su se, kao i obično, nadmetale osobe iz javnog života a svaka je ekipa, njih deset, palentu pripremala na drugačiji način, odnosno s drugačijim šugom. Ove su godine najbolji bili vinar Bruno Trapan koji je uz pomoć prijatelja Gregoria Mannuccija žiri „pridobio“ posluživši palentu sa škampima i sirovim gljivama. Večernju su feštu zagrijali svojim nastupom poznati Gustafi.

Cernogoraz i Gregorović na Polenta cupu
Cernogoraz i Gregorović na Polenta cupu
Svi sudionici Polenta cupa u Vodnjanu
Svi sudionici Polenta cupa u Vodnjanu
Trapan vina - pobjednički tim
Trapan vina - pobjednički tim

Bumbarska fešta

Ni u subotu, 9. kolovoza, u Vodnjanu nije bilo ništa manje živo, naprotiv, cjelodnevna su događanja obogatila veliku Bumbarsku feštu u sklopu koje je održan turnir u boćanju, dječje igre, deveta smotra hladnokrvnog konja, nogometna utakmica veterana „Vodnjana“ i nastup pulskih mažoretkinja. Novitet Burbarskog jutra je bio događaj za djecu od 4 do 16 godina - Aqua Fun Games. Večernji je program počeo uvijek dobro posjećenom trkom na tovarima nakon koje je uslijedila parada alegorijskih kola. Uz glazbeni program okupljeni su se zabavljali do dugo u noć i to na tri gradske lokacije, Narodnom trgu gdje je nastupala Lidija Bačić i Night express bend, na Župnom trgu uz Duo Neveru te na Trgu slobode uz Duo Bevandu.

U nedjelju, 10. kolovoza, na Dan Grada Vodnjana-Dignano, održana je Sveta Misa u crkvi sv. Blaža u Vodnjanu.

Aqua Fun Games
Aqua Fun Games

Vodnjansko ljeto nastavlja se i ovoga vikenda

Vodnjansko ljeto nastavlja se i ovoga vikenda, 15. kolovoza, kada se održava još jedna tradicionalna fešta, Fešta od puži u Galižani. Cjelodnevni program počinje već u 8 sati biciklijadom, a od 8.30 do 22 sata u Zajednici Talijana moći će se razgledati uzgajalište puževa. Trka na tovarima počinje u 18 sati, a u 19 penjanje na zamašćeni stup. Prodaja palente s puževima starta u 20 sati dok će u 21 uslijediti plesna večer te u 23 sata lutrija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa