Dvoje Talijana ozlijeđeno u sudaru kombija i motocikla kod Sošići

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 16. kolovoza oko 15.20 sati na cesti D-303 u Rovinju, teško su ozlijeđene dvije osobe. Nesreća se dogodila kada je 46-godišnji njemački državljanin upravljao teretnim vozilom Mercedes Sprinter, njemačkih nacionalnih oznaka te je izlaskom iz zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio kontrolu nad vozilom.

Automobil je prešao na zemljanu površinu, a potom se vratio na kolnik, gdje se zarotirao i zaustavio na suprotnoj kolničkoj traci. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao motocikl BMW R 1200 GS, talijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji talijanski državljanin, a koji je prednjim dijelom motocikla udario u stražnju stranu automobila.

Zbog zadobivenih ozljeda, 48-godišnji vozač motocikla i njegova suputnica, 40-godišnja talijanska državljanka, prevezeni su u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju. Protiv 46-godišnjeg njemačkog državljanina podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Zbog očevida, cesta D-303 je od petlje Kanfanar do raskrižja s odvojkom D-21, bila zatvorena za promet od 16 do 18 sati, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa