Rokova u Krnici proslavljena uz KUD Rakalj i Dalmatino

0
Bogatim programom Krnica je i ove godine proslavila dan svog svetca zaštitnika
Bogatim programom Krnica je i ove godine proslavila dan svog svetca zaštitnika

U organizaciji TZ Općine Marčana, Krnica je i ove godine bogato proslavila dan svog svetca zaštitnika Sv. Roka, odnosno pučku feštu Rokovu. U jutarnjim satima održala se sveta misa koju je predvodio svećenik iz Hreljića u suslavlju svećenika iz Krnice, Vodnjana i Marčane.

Svečana misa u sebi je sadržavala i notu tuge jer se velečasni Ivan Princ oprostio od svojih župljana. Naime nakon 25 godina vođenja župe i suživota sa svojim župljanima, velečasni odlazi na službu u novu župu. Uz bogat gastronomski i zabavni program večer je započela tradicijom koju su predstavili članovi KUD-a Rakalj.

 Rakljanski mladići svirali su roženice, mih i harmonike. Najmlađi članovi KUD-a Rakalj svojim još  uvijek nespretnim korakom otplesali su balun, na oduševljenje brojne publike koja se okupila na placi u Krnici, dok su oni stariji već uigranih koraka otplesali sette passi – špic polku i ballo di sedia. Nakon tradicije uslijedio je zabavni program uz duo Fantasy i grupu Dalmatino, čije se ime veže za povijest Krnice. 

Ako zavirimo u daleku prošlost napuštenu Krnicu su nakon ratova i kuge, davne 1520. godine naselile izbjeglice iz Dalmacije, predvođene svećenikom Ivanom Buršićom. Spoj tradicije i povijesti upriličio je jednu ugodnu večer koja se nastavila do duboko u noć.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa