U Rapcu eksplodirao gliser: Ozlijeđena dva Talijana

0
Vatrogasci su brzo ugasili požar nastao nakon eksplozije,
Vatrogasci su brzo ugasili požar nastao nakon eksplozije,

„Mislila sam da je eksplodirala bomba“, rekla nam je djelatnica jednog ugostiteljskog objekta na rabačkoj rivi, nakon što je dvadesetak metara od nje eksplodirao gliser. Nesreća se dogodila 19. kolovoza oko 18,30 sati i dva su muškarca, talijanska državljana, lakše ozlijeđena.

Iako su na mjesto događaja nakon samo nekoliko minuta stigla čak dvoja kola Hitne pomoći, nesreća je prošla bez teže ozlijeđenih. Vrlo brzo na rabačku rivu je stiglo i vatrogasno vozilo JVP Labin, pa je brzina reakcije medicinske i vatrogasne službe oduševila i ugodno iznenadila sve prisutne turiste.

Prema riječima jednog svjedoka, koji radi u obližnjem restoranu, na talijanskom gumenjaku su se neposredno prije eksplozije motora nalazila tri muškarca, otac i dva sina, dok su još dva bila na rivi. Dok su otac i sinovi mijenjali pumpu na gumenom plovilu, došlo je do eksplozije benzinskih para, uslijed čega je 27-godišnjak odbačen u more. Mladiću su u pomoć priskočili  njegov 53-godišnji otac i maloljetni brat, koji su ga izvukli iz mora. U događaju su oba sina lakše ozlijeđena, te su nakon pružene pomoći u riječkoj bolnici pušteni kući.

Prema pričanju svjedoka, Talijani su očito shvatili da su nešto krivo prespojili jer su nekoliko sekundi prije eksplozije počeli bježati s gumenjaka. Ta im je reakcija vjerojatno spasila živote, pa su prošli samo s lakšim opekotinama.

Djelatnici JVP Labin i DVD Rabac ugasili su požar u 19.25 sati. Inače, neposredno nakon eksplozije gusti crni dim iznad Rapca vidio se i iz Labina. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa