Umro farmer koji je nudio junca za IDS-ovu pobjedu u Kršanu

0
Slađan Kuftić
Slađan Kuftić

U Vodnjanu je iznenada u 59. godini života umro Slađan Kuftić, široj labinskoj javnosti poznat kao farmer iz Kožljaka koji je uoči prošlih lokalnih izbora obećao da će, ako u Općini Kršan pobijedi IDS, građanima donirati junca od 500 kila. Naime, iako Vodnjanac, Slađan Kuftić je zadnjih devet godina živio u Kožljaku.

Nakon što je otišao u mirovinu s posla servisera traktora Tomo Vinković za Istru na svom imanju u Paradižu kraj Vodnjana počeo se baviti stočarstvom. S obzirom da je zbog kupnje sjena često dolazio u Čepićko polje, ovdje je stekao brojne prijatelje. Kada je obitelj Kontuš iz Kožljaka odlučila prodati zgradu u kojoj su se bavili stočarstvom, Kuftić i njegovi sinovi Ivan i Marko su je kupili i proizvodnju preselili u Kožljak.

Na imanju u Kožljaku imao je 27 goveda, mliječne pasmine prizijac, među kojima dvije istarske krave, te 47 ovaca istarske pramenke, koje su mu bile primarna proizvodnja. Krave je imao isključivo zbog proizvodnje mesa, dok su mu ovce služe za proizvodnju mlijeka i sira.

Inače, na izborima za Općinsko vijeće Kršana lista IDS-a osvojila je pet mandata, isto koliko i koalicija SDP-HSU-HNS, koja je podržavala aktualnog načelnika Valdija Runka. Po dva vijećnika osvojili su HDZ i Akcija mladih. Većinu u Vijeću na kraju su formirali IDS, HDZ i AM, no građani su ipak ostali bez pečenog junca, jer je Kuftić priželjkivao i pobjedu IDS-ovog kandidata za načelnika. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa