U Poreču održan ljetni kamp za mlade boćarice i boćare

0
Polaznici boćarskog kampa IBS-a 2014. s trenerima
Polaznici boćarskog kampa IBS-a 2014. s trenerima

Istarski boćarski savez je i ove godine, kao i već više od dva desetljeća, u Poreču priredio svoj tradicionalni ljetni boćarski kamp za mlade boćarice i boćare.

Ovogodišnji kamp IBS-a se odvijao od 18. do 23. kolovoza, a u njegovom radu sudjelovalo je 19 polaznika iz Istre dobrog uzrasta od 8 do 16 godina, te jedan gost iz Osijeka koji je svakodnevno u Poreč dolazio na treninge iz Umaga gdje je boravio na odmoru. Pored 17 mladih boćara, u radu ovogodišnjeg kampa sudjelovale su i tri mlade boćarice što nije uobičajeno svake godine u kampu, ali raduje čelnike IBS-a zbog težnja k razvijanju ženskog boćanja u Istri. 

Glavni instruktor u kampu i ove je godine bio naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, školovani trener boćanja Valter Ivančić. Pored Ivančića tijekom većeg dijela njegovog trajanja u rad kampa kao stručni kadar je bio uključen i izbornik juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske Čedo Vukelić, zasigurno najveći autoritet u radu s mladim boćarima u Hrvatskoj. Tako su polaznici ovogodišnjeg kampa zaista imali prigodu učiti od najeminentnijih boćarskih stručnjaka.

Aktivnosti kampa odvijale su se na boćalištu SC Albatros te na nogometnom igralištu s umjetnom podlogom u Zelenoj laguni. Polaznici su tradicionalno bili smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osobalja kao i već godinama unazad IBS može uputii samo riječi hvale. 

Osim rada na boćarskoj tehnici bližanja i izbijanja tijekom boravka u kampu mladi polaznici su imali sasvim dovoljno vremena i za razonodu, svakodnevno kupanje u hotelskom bazenu, spuštanje po aquaganu, izlet brodom u Poreč, razgledavanje porečke starogradske jezgre, te posjet gradskom aquarijumu i terarijumu.

Polaznici kampa IBS-a 2014.

Rajna Radešić (Vižinada), Korina Scropetta (Kršan), Nikolina Popović (Montižana), Samuel Majcan, Filip Kajin, Luka Pastorčić, Leo Muzica (Buzet), Rok Grabar (Ročko Polje), Martin Štihović (Lindar), Antonio Juričić (Pazin), Gabrijel Cetina, Erik Cetina, Ivan Petrić, Filip Šarić (Divšići), Dominik Ivan Kubaj, Domagoj Josip Kubaj (Labin), Nikola Terković (Kršan), Tomislav Okmažić (Pula), Filip Popović (Montižana) i Josip Jelenić (Osijek)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa