Protiv Ade Damjanac pokrenut postupak zbog sukoba interesa: Uz plaću primala i naknadu

0
Ada Damjanac
Ada Damjanac

Protiv Ada Damjanac, saborske zastupnice i načelnice Općine Fažana, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu intetresa pokrenulo je 21. kolovoza postupak zbog moguće povrede članka 12 Zakona o spriječavanju sukoba interesa, koja proizlazi iz istovremenog primanja plaće za obnašanje dužnosti zastupnice u Hrvatskom saboru i naknade za volontersko obnašanje dužnosti općinske načelnice. Damajnac je pozvana da se u roku od 15 dana očituje na razloge pokretanja postupka.

Povjerenstvo je postupak pokrenulo na temelju vlastitih saznanja o tome da je Damjanac u razdoblju od prosinca 2011.  godine do veljače 2012. godine uz plaću saborske zastupnice primala i naknadu za volontersko obnašanje dužnosti općinske načelnice. U navedenom razdoblju ona je u saborskim klupama sjedila umjesto umjesto Zlatka Komadine, a s obzirom da je povodom početka mandata Povjerenstvu podnijela Izviješće o imovonskom stanju, proizlazi da je dužnost obavljala profesionalno.

Općina Fažana je na sjednici 28. prosinca 2011. godine, na njen prijedlog podnijet dan ranije, donijela Odluku o naknadi za rad općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika koji dužnost obnašaju bez zasnivanja radnog odnosa.

Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela je na temelju te odluke 9. siječnja 2012. godine donijela rješenje kojim se Adi Damjanac s danom 22. prosinca 2011. godine utvrđuje naknada za rad u iznosu od 40 posto umnoška koeficijenta za obračun plaće dužnosnika koji odnosnu dužnost obavlja profesionalno i osnovica za obračun plaće. Od prosinca 2011. godine do travnja 2012. godine isplaćena joj je neto nakada u ukupnom iznosu od 10.602,90 kuna. Damjanac je 1. ožujka 2012. godine Općini Fažana dostavila izjavu o odricanju od naknde, slijedom čega joj nakada više nije isplaćivana. (Robi Selan)       

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa