Roženicama zlatna plaketa na međunarodnom zborskom natjecanju Chorus Inside

0
Roženice su izvele odlomak iz opere Nikola Šubić Zrinski i završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“
Roženice su izvele odlomak iz opere Nikola Šubić Zrinski i završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“

Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina, pod vodstvom dirigentice Ines Kovačić Drndić, konkurirao je za nagrade na međunarodnom zborskom natjecanju Chorus Inside Croatia u Rovinju i to u kategoriji F – operna lirična glazba. Pri tom su izveli a capella zborski odlomak iz opere Nikola Šubić Zrinski „U boj!“, te završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“ Jakova Gotovca uz ples i instrumentalnu pratnju Folklornog društva Pazin, te profesorice Đeni Dekleva Radaković na klaviru.

Peteročlani stručni žiri u sastavu Marcos Vinicius (Brazil) - predsjednik, Alexey Lyubimov (Rusija), Francescopaolo Martinicchio (Italija), Gulielmo Francese (Italija) i Neven Radaković (Hrvatska), ocijenili su izvedbe zbora Roženice zlatnom diplomom i dodijelili im pobjedničku plaketu i amblem Festivala.

Ines Kovačić Drndić najbolja dirigentica festivala

Stručni žiri je osim prijavljenih izvođača, vrednovao i umjetničke voditelje zborova. Za najboljeg dirigenta festivala proglasili su dirigenticu Roženica, Ines Kovačić Drndić, i dodijelila joj zlatnu plaketu.

Naporne pripreme Roženica i članova FD Pazin, predvođenih dirigenticom Kovačić Drndić urodile su još jednim, ovoga puta međunarodnim priznanjem. Festival je bio prilika i za nova poznanstva i uspostavljanje suradnje s drugim zborovima i ansamblima, te su tako dogovarana i gostovanja kod sudionika festivala iz inozemstva.

Zbor Roženice je zajedno s FD Pazin na festivalskom koncertu u pazinskom kaštelu održanom 29.kolovoza sklopio suradnju s talijanskim zborovima ACLI 2000 i Enchiriadis s kojima već dogovaraju susrete u 2015. godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa