Za dobivanje imena ulice u Puli potrebno proći 15 godina od smrti osobe

0
Objedinjena je procedura za postavljanje ili promjenu imena ulica i trgova u Puli
Objedinjena je procedura za postavljanje ili promjenu imena ulica i trgova u Puli

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je na konferenciji za medije održanoj 4. rujna predstavio 25 akata koje je donio u razdoblju od 21. kolovoza do 3. rujna.

Miletić se posebno osvrnuo na nedavno donesenu Odluku o osnivanju Povjerenstva za evaluaciju pristiglih prijedloga uređenja kupališta Valkane i Stoja. Naime, Grad Pula je s ciljem prikupljanja što kvalitetnijih ideja i prijedloga za uređenje gradskih kupališta Valkane i Stoja, otvorio mogućnost svim građanima Pule, i ostaloj zainteresiranoj javnosti, da putem e-Konzultacija dostave svoja mišljenja o tome kako bi ubuduće trebala biti uređena spomenuta gradska kupališta.

Ovim aktom osniva se Povjerenstvo koje će razmotriti pristigla 43 prijedloga uređenja u sastavu Damir Prhat, predsjednik; te članovi: Mirna Radolović, Tamara Plec, Ingrid Bulian, Kristina Fedel Timovski, Leonard Poropat i Marina Gržinić-Burić.

Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin pojasnio je izmjene u Pravilniku za određivanje prijedloga imena ulica i trgova i za postavljanje spomenika na području Grada Pule. „Jedna od novosti je objedinjenje pravilnika i procedura koji se odnose na imenovanje, odnosno postavljanje ili promjenu imena ulica i trgova. Uvedena je i kategorija primjerene lokacije i osoba ili događaja koji se predlažu, kao i odluka o primjeni načela vremenske distance, što znači da je potrebno da protekne 15 godina od smrti osobe da bi se moglo razmotriti imenovanje iste za naziv“, rekao je Radin te je nadodao da se proširio krug ovlaštenih predlagača koji sada obuhvaća sve fizičke osobe s prebivalištem na području Grada Pule i pravne osobe čija je djelatnost registrirana na istom području.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa