Kajin: Milanović, Josipović i DORH ne čine ništa protiv lopovluka u Istri

0
Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata
Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata

„Među top deset pogodovanja, da ne kažem lopovluka u Istri, spada ono što se događa oko Karigadora. Tri kariga Rino Duniš, predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Bujštine, Dušan Brečević, član Zajednice podružnica IDS-a Bujštine i Viktor Širol preuzeli su 128.949 četvornih metara šume, 100 m od mora za "siću". I to 21. ožujka 2013. a uz to sve im se urbaniziralo“, rekao je predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin na konferenciji za medije održanoj 7. rujna u Poreču, te odmah dodao da tada više nije bio u IDS-u, pa mu se ništa ne može inputirati.

„Usuđujem se reći da su karigi izreketarili i Biskupiju po principu „urbanizirat ćemo vam golf u Fratarskoj šumi, ali morate nam dati 13 hektara šume. Zanimljivo da u tom slučaju povrat nekretnina nije tražio DORH kao što je zahtijevao u ostalim slučajevima u Dajli“, nastavio je Kajin.

Ortački ugovori

„Iako to ne mogu danas dokazati, siguran sam da tu postaje i tajni ortački ugovori. Na tih 128.949 metara četvornih može se izgraditi 85 apartmana što odgovara brojci od oko 250 ležajeva. Da je kvadrat samo 5 eura, riječ je o iznosu od gotovo 10 milijuna eura koliko se može utržiti“, kazao je Kajin i zaključio kako se sve to u Istri događa zahvaljujući nečinjenju Vlade i predsjednika te ljudi oko predsjednika države, ali ponajviše zahvaljujući DORH-u.

Podjela koncesija za plaže IDS-ovcima 

Prema Kajinu, među top 10 pogodovanja je i dodjela plaža, odnosno  koncesija IDS-ovcima i njihovim ortacima. „Tako je donatoru IDS-a (30.000 kn), bratu pročelnika Prhata dodijeljeno u Poreču ispod hotela Picala i Zagreb oko 10.500 metara četvornih plaža za 25 kn po metru. Kada je počeo ograđivati prostor cijeli se Poreč digao na noge. Koncesija je dodijeljena 26. veljače 2013. Od Pule, Rovinja, Poreča do Labina i drugih manjih istarskih mjesta vrijedi isto: ako si član IDS-a dobivaš sve, a ako nisi ne dobivaš ni ono što ti pripada“, rekao je predsjednik Istarskih demokrata.

Dodjela 150 domovnica

„Među top 10 protudržavnog ponašanja zasigurno je i dodjela 150 domovnica ljudima koji nisu ni podnijeli zahtjeve. Sve se događalo u razdoblju od 2006. do 2008. godine. Domovnicu je izdao matični ured u sastavu državne uprave. Dok su se članovi podružnica Bujštine bacili na nekretnine, jedan član Predsjedništva Zajednice podružnica IDS-a Poreštine službenim je paukom dilao drogu. Doduše u fušu. Istra je preplavljena narko festivalima“, iznosi Kajin, ali ne otkriva imena.  

Istra nije talijanska

Na kraju se dotakao i talijanskog pjevača Al Bana, koji je ovih dana izjavio da je Krim dio Rusije kao što je Istra talijanska. „No, 90% stanovnika Krima bilo je za Rusiju, ali 90% Istrijana ne bi bilo za Italiju jer Istra nije talijanska. Ali da će Istra sačuvati sve svoje izričaje u to nema sumnje. Ako želimo sačuvati Istru, moramo je sačuvati prije svega od pljačke, jer Istra nije opljačkana izvana već iznutra. I to ponajviše od svojih najboljih sinova“, zaključio je Damir Kajin. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa