Sramotno ponašanje raških navijača u Rapcu: Na teren bacali dimne bombe, kamenje i boce

0
Vandali su razbili ogradu na igralištu
Vandali su razbili ogradu na igralištu

Predsjednik NK Raša 1938 Ivan Mohorović ogradio se od ponašanja grupe raških navijača koji su na utakmici između Rapca i Raše održanoj 14. rujna u Rapcu razbili ogradu oko gola na južnoj strani igrališta, bacali staklene i plastične boce, te dimne bombe i kamenje na teren.

Također se ispričao upravi NK Rapca, kao i igračima, te navijačima obiju momčadi. „Ograđujem se od te grupe, koju ne mogu ni nazvati navijačima i među kojom je bilo i male djece, pod ne znam kakvim utjecajem“, kazao je Mohorović.

Najavio je da će potražiti pomoć policije i Nogometnog saveza Istre da se ovakvo ponašanje suzbije u korijenu. Skupinu tih, kako ih je nazvao, vandala, pozvao je 16. rujna u prostorije NK Raša na sastanak. „Ne znam da li će se odazvati, ali pokušati ću razgovarati s njima, jer tim ponašanjem ne pomažu, već odmažu i Raši i njezinom klubu“, poručio je Mohorović.

Da podsjetimo, Rapčani su poveli već u drugoj minuti golom Vedrana Biočića s 11 metara. U 73. minuti igrač domaćina Ibraimoski zbog drugog žutog kartona zarađuje isključenje, a u sudačkoj nadoknadi Miljković donosi Rašanima bod. U 79. minuti predstavnik gostiju Samir Kolaković je zbog nečega protestirao kod glavnog suca na što ga je ovaj odstranio s terena.  

No, puno dramatičnije bilo je na tribinama. Već u 32. minuti Rašani su na teren bacili dimnu bombu, pa je utakmica na trenutak morala biti prekinuta. U 68. minuti ubačena je i druga dimna bomba, a u 82. minuti navijači Raše 1938 na teren su bacili kamen i nekoliko praznih limenki od piva i boca od sokova. Pet munuta kasnije ponovo su bačene prazne limenke.

Inače, NK Rabac je za utakmicu uredno prijavio redare, ali oni očito nisu obavljali svoj posao. Kada su Rašani krenuli prema njima, oni su se povukli. Policija je došla na kraju utakmice, kada su ih pozvali domaćini. (Danijela Bukvić)

Ivan Mohorović, predsjednik NK Raša 1938
Ivan Mohorović, predsjednik NK Raša 1938

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa