Dvije godine od kada je slika zaleđene pulske Arene obišla svijet

0
Hokej na ledu u više od 2000 godina starom rimskom amfiteatru
Hokej na ledu u više od 2000 godina starom rimskom amfiteatru

Prije točno dvije godine hokejaški Ice Fever zahvatio je Pulu, a slike zaleđene pulske Arene obišle su svijet. U rujnu 2012. medvjedi iz kluba Medveščak svoj su Brlog na tri dana preselili u Pulu kako bi u Areni odigrali dvije EBEL utakmice protiv ljubljanske Olimpije i bečkih Capitalsa, dok su veterani odigrali prijateljsku utakmicu s ruskim hokejaškim zvijezdama. Medvjedi su tako nakratko postali gladijatori novog doba, dok su Puljani, turisti i svi ostali navijači imali priliku uživati u spektakularnom i neponovljivom izdanju hokeja na ledu. Događaj o kojem su prenosili najveći svjetski mediji poput BBC-a, CNN-a i Yahoo newsa i koji je pronio glas o Puli u cijelom svijetu nije zaboravljen ni dvije godine poslije.

''Kada se vratim u Kanadu, stalno me netko ispituje o tim utakmicama, čak i nakon dvije godine. Igranje u Areni bila je velika stvar za nas igrače, ali i za klub. Ta tri dana bila su najuzbudljivija u mom životu. Tko se još može pohvaliti da je igrao hokej u povijesnom ambijentu?'', izjavio je povodom druge godišnjice pulskog spektakla Nathan Perkovich, dio tadašnje Medveščakove gladijatorske momčadi.

Pula se upisala na listu najspektakularnijih sportskih arena

„Pula se upisala na listu najspektakularnijih sportskih arena i u vrlo kratkom mjestu osigurala intenzivnu svjetsku promidžbu. Nikad prije nitko nije igrao hokej na ledu na tako neobičnom mjestu i ponosni smo što smo podržali ovu jedinstvenu priču, čiji se pozitivni efekti osjete i dvije godine kasnije. Pozitivni rezultati Ice Fevera ohrabrili su nas i da krenemo u druge inovativne projekte smatram kako je Ice Fever bio samo početak pulske priče o inovacijama u turizmu i promociji Hrvatske na svjetskoj razini“, istaknuo je gradonačelnik Boris Miletić.

Na Medveščakovim web stranicama predstavljen je i video o Arena Ice Feveru: http://vimeo.com/49591164, a svoje dojmove o ovome nezaboravnom spektaklu podijelili su igrači kluba prisjetivši se atmosfere u Puli.  ''Iako su prošle već dvije godine od tih utakmica, još uvijek imam osjećaj kao da se sve to dogodilo nedavno. More, klizalište u amfiteatru, led se topi, ali nije bitno jer smo svi pod dojmom ambijenta i atmosfere...'', prisjetio se pomoćni trener Medveščaka Alan Letang, tadašnji kapetan momčadi. ''Biti dio toga bilo je nešto posebno. To je nešto što ne doživljavaju igrači, a mi koji smo igrali te utakmice uvijek ćemo imati to ubilježeno u našoj karijeri. Volio bih još jednom otići u Pulu i prošetati Arenom, vidjeti kako izgleda bez leda i prisjetiti se svega''.

Kostović: To je bio jedan od najboljih doživljaja u mom životu

Hokej na ledu u više od 2000 godina starom rimskom amfiteatru imao je posebno značenje i za Daria Kostovića koji je povezan s morem još od rođenja.

„Ovo je bio jedan od najboljih doživljaja u mom životu. Povezati hokej, more i amfiteatar, nešto je predivno'', prokomentirao je Splićanin. ''Ovog ljeta sam mjesec dana proveo u Istri i oko Pule. Čim sam kročio u Istru, navrla su mi sjećanja iz pulske Arene i tih utakmica. U prvom susretu nije bilo lako igrati zbog leda, ali drugi je bio savršen i još smo k tome dobili Viennu. Bio je to neponovljiv osjećaj''.

Zbog toplog vremena zbog kojeg se led topio, prva utakmica protiv Olimpije je kasnila. Čak je bilo i upitno hoće li se igrati ili ne. No, to igračima nije uništilo doživljaj. ''Bio je to pravi izazov. Više se ni ne sjećam koliko je dugo susret bio odgođen, nekih možda dva, tri sata, ali znam da me je ta situacija vratila u djetinjstvo. Kad sam bio klinac, igrali smo vani na jezerima i nikada nam nije bilo bitno kakvi su vani uvjeti, pada li kiša ili snijeg, je li hladno, toplo... Najvažnije nam je bilo da igramo hokej. Tako je bilo i u pulskoj Areni u toj prvoj utakmici. Kada igraš sport koji voliš, ništa ti drugo nije bitno'', dodao je za kraj Letang.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa