Istarski župan sa suradnicima obišao pulske srednje škole

0
Istarska županija čak 29% proračunskih sredstava izdvaja za obrazovanje, sport i tehničku kulturu
Istarska županija čak 29% proračunskih sredstava izdvaja za obrazovanje, sport i tehničku kulturu

Istarski župan Valter Flego je zajedno sa suradnicima - zamjenicom Vivianom Benussi, pročelnikom Kabineta župana Duškom Kišberijem i pročelnicom za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricijom Smoljan – 17. rujna obišao pulske srednje škole u koje je Županija uložila znatna financijska sredstva kako bi se objekti preuredili i renovirali.

Naime, čak 29% proračunskih sredstava, naglasio je župan Flego, izdvaja se za obrazovanje, sport i tehničku kulturu kako bi se učenicima omogućila jednosmjenska nastava te podigla kvaliteta obrazovnog sustava u Istri.

U Gimnaziji Pula i Glazbenoj školi, župan je tako obišao novouređene učionice, njih preko 30 te se kroz razgovor s učenicima upoznao s njihovim programima i aktivnostima. Za radove u „žutoj školi“, Istarska županija je izdvojila preko tri milijuna kuna.

Potom se uputio u Praktikum Strukovne škole i onaj Industrijsko-obrtničke škole, na Vidikovcu. U ovaj potonji, Županija je uložila gotovo 8,6 milijuna kuna, a sanacija i adaptacija objekta završena je početkom godine.

Župan Flego izrazio je zadovoljstvo investicijama istaknuvši kako je ulaganje u obrazovanje najisplativije. Iz tog razloga, Istarska županije povećala je i broj stipendista za 30%. Posebno drago mu je, zaključio je, kad vidi zadovoljne učenike, nastavnike i ravnatelje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa