Kocijančić: Sigurnost građana nam je uvijek na prvom mjestu

0
Dean Kocijančić, direktor Plinare d.o.o. Pula
Dean Kocijančić, direktor Plinare d.o.o. Pula

Na konferenciji za novinare održanoj 17. rujna direktor Plinare d.o.o. Pula Dean Kocijančić pojasnio je razloge i okolnosti prijave koju je protiv njega i tvrtke podnijela grupa građana. Naime, u prijavi je navedeno da Plinara svojim potrošačima ne dostavlja izvještaje o obavljenim ispitivanjima plinskih instalacija te da se provjera ispravnosti instalacija ne obavlja u propisanim rokovima.

Kocijančić je kazao kako je od početka plinofikacije do danas ukupno rekonstruirano i izgrađeno 127 kilometara nove mreže što je gotovo 93% ukupnog plana, a ukupna investicija vrijedna je 115 milijuna kuna. Do sada je s gradskog na prirodni plin priključeno ukupno 8500 privatnih i 348 poslovnih korisnika, a cjelokupni projekt plinofikacije Pule trebao bi biti okončan do proljeća 2015. godine. Do tada preostaje izgradnje i rekonstrukcija zadnjih 8 kilometara mreže te priključenje preostalih 2030 privatnih i 199 poslovnih korisnika.

„Ministarstvo unutarnjih poslova RH kaznilo je mene kao direktora i tvrtku Plinara d.o.o. minimalnom novčanom kaznom i u potpunosti preuzimam odgovornost za to. Naime,  isključivo zbog velikog opsega posla i konstantnog rada na terenu naprosto ne stignemo pravodobno izdati toliko potvrda i to je greška koju prihvaćam, ali sva ispitivanja su izvršena  i važnija mi je sigurnost instalacija i naših građana od izdavanja papirnate potvrde“, kazao je Kocijančić te je dodao kako se radovi trenutno odvijaju pojačanim intenzitetom zbog čega se i broj plinomjera i instalacija svakim danom smanjuje. „Svjesni smo da instalacije kod 1139 potrošača nisu ispitana u zakonskom roku, odnosno u zadnjih 10 godina, ali razlog tome je što naprosto nismo željeli građanima stvarati dvostruki trošak jer će u konačnici najkasnije do svibnja iduće godine ionako biti prespojeni na prirodni plin, pa bi građani trebali dvaput platiti ispitivanje koje stoji oko 300 kuna“, kazao je Kocijančić.

Na kraju, Kocijančić je podsjetio i usporedio katastrofalno stanje same Plinare 2001. godine koju je tada vodio tadašnji direktor i jedan od potpisnika prijave Igor Tomišić, s onim u kakvu je stanju danas, naznačivši vrlo teške financijske i pravne uvjete koje je tada zatekao pri preuzimanju svoje dužnosti. Poručio je i da je sama Plinara u tome razdoblju uložila sredstva veća od 1,5 milijuna kuna kako bi stekla potrebnu dokumentaciju pogona za plin uz nadzor Ministarstva unutarnjih poslova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa