RKUD Rudar Raša predstavnik Istre na Vinkovačkim jesenima

0
Raški folkloraši su nastupili državnoj Smotri izvornog folklora Hrvatske
Raški folkloraši su nastupili državnoj Smotri izvornog folklora Hrvatske

Članovi Radničko kulturno umjetničkog društva Rudar iz Raše vratili su se iz Vinkovaca, sa 49. smotre Vinkovačke jeseni gdje su nastupili na državnoj Smotri izvornog folklora Hrvatske.

Predstavljajući Istarsku županiju raški folkloraši nastupili su s narodnim pjesmama i svirkom Istre, te plesom Labinski tanac. Na ovom vrlo uspješnom nastupu posebno vrijedi izdvojiti  interpretaciju izvorne narodne pjesme „Imala san dragoga“, koju su po prvi puta izvele Rafaela Blažina i Adrijana Miletić. Publika je velikim pljeskom nagradila pjesmu na tanko i debelo u izvođenju ovih dviju djevojaka.

KUD Seljačka sloga iz Nuštra, poznatog obnovljenog herojskog mjesta iz Domovinskog rata, bio je domaćin članovima RKUD-a na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima. Na smotri je nastupilo 77 folklornih skupina s preko 3500 folkloraša. Brojne konjske zaprege i rijetki kandžijaši sa svojim bičevima dočarali su i pružili užitak ljubiteljima folklora.

Vinkovačke jeseni su najpoznatija i najmasovnija hrvatska smotra folklora koja će iduće godine obilježiti vrijedan jubilej - 50 godina održavanja.

„Pored nastupa na centralnoj pozornici, te poznatog mimohoda učesnika dugačkog gotovo od 4 kilometra, članovi RKUD-a Rudar nastupili su i na četiri lokacije u Vinkovcima. Nastupom na najvećem Šokačkom kolu na svijetu RKUD Rudar iz Raše je zaključio svoje uspješno učešće na ovogodišnjoj državnoj Smotri izvornog folklora“, rekao nam je Josip Pino Knapić, predsjednik RKUD-a, dodavši da je ovo Društvo dobilo poziv da iduće godine nastupi na još jednoj poznatoj kulturnoj manifestaciji u Hrvatskoj i Europi – na 49. smotri Đakovački vezovi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa