Admira Isić: Potraga za mojom majkom Šemsom još traje

0
Admira Isić
Admira Isić

Potraga za Šemsom Isić (68) iz Raše, koju je jutros pokrenula policija, do večeri nije dala rezultata. U potrazi sudjeluje policija, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja te građani. Za njom je tragala i njezina kći Admira Isić, koja živi u Puli i koja je u vrijeme našeg razgovora očekivala dolazak prijatelja koji će joj pomoći u ponovnoj potrazi.

„Do sada sam zajedno s Vanesom Čandićem iz Raše pretražila Donišnicu i dio makadamskog puta prema Barbićima, zatim smo išli na Vlašku, pa prugom do Prvomajske, a nakon toga iznad Krapna. Mobitel joj je jučer cijeli dan zvonio, ali danas više ne zvoni. Javili su nam da je locirana na Cresu, ali radi se o tome da repetitor s Cresa baca signal na Labinštinu“, ispričala nam je.

Kaže, zadovoljna je naporima koje policija i svi ostali koji sudjeluju potrazi ulažu, ali tražit će i da se uključi interventna policija da bi se pretražilo područje do Barbana.

Šemsa Isić nestala je 22. rujna i to joj nije bio prvi odlazak iz kuće u nepoznatom pravcu, ali do sada bi se uvijek vraćala po lijekove i odjeću. Dijagnosticiran joj je alkoholizam i poremećaj ličnosti, zbog čega je dvaput boravila na psihijatriji, posljednji put u kolovozu.

„Kada sam primijetila da ima probleme s alkoholom, uzela sam je kod sebe u Pulu i pokušala razgovarati s njom, ali ona ima takav poremećaj ličnosti da je uvijek u pravu. Nakon zadnjeg boravka na psihijatriji mogla je otići na liječene na Rab, ali ona kategorički odbija priznati da je alkoholičar. Zato sam pokrenula proces stjecanja skrbništva, ali on još nije završen“, objasnila nam je.

Smatra da dio odgovornosti za nastalu situaciju snosi i liječnica na labinskom Domu zdravlja, koja ju je mogla uputnicom poslati na liječenje na Rab.

Problemi njezine majke počeli su nakon što im je srušena kuća u Manjadvorcima u kojoj su živjeli. „Ušla je u tu kuću prije rušenja potpuno normalna, unutra je dva–tri puta vrisnula, a kada je izašla, njeno je lice bilo izobličeno“, ispričala nam je.

Šemsa je srednje tjelesne građe, a u trenutku odlaska iz kuće nosila je majicu kratkih rukava, crni prsluk i crne duge hlače te nešto svjetlije cipele.(Tekst i foto: Robi Selan)

Šemsa Isić
Šemsa Isić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa