Jutarnji list: Kajin među sedam najvećih Milanovićevih promašaja

0
Zoran Milanović i Damir Kajin
Zoran Milanović i Damir Kajin

U Jutarnjem listu je u subotu objavljen zanimljiv članak o sedam najvećih promašaja Milanovićeve Vlade. Za čitatelje iz Istre posebno je zanimljivo da ugledni novinar navodi upravo Damira Kajina kao jednog od najvećih premijerovih promašaja.

Iako je u Istri bilo gotovo svima jasno kako je predsjednik SDP-a iskoristio Damira Kajina da bi preuzeo vlast u najbogatijoj županiji, zanimljivo je da se o tome sada jasno i nedvojbeno piše i u Jutarnjem listu, novini vrlo bliskoj SDP-u.

Time se zapravo legitimira opće mišljenje i potvrđuje da je Damir Kajin bio ništa višae nego Milanovićev projekt-pijun, zadužen za rušenje koalicijskog partnera IDS-a. A prema toj logici, Kajin je očito bio spreman na sve, pa i da se Istra ukine samo da bi mogao konačno sjesti u udobniju fotelju. Upravo je ukidanje samostalnosti državne uprave u Istri bio prijedlog Zakona koji se ovaj tjedan našao u Saboru i koji je u zadnji čas povučen.

Sada kada je jasno čak i nacionalnim medijima, koji su rijetko pokazali razumijevanje prema istarskoj tematici, ostaje za vidjeti da li će Kajin konačno shvatiti da je zapravo iskorišten i odbačen od premijera Milanovića?

Nema sumnje da će se Kajin braniti napadom. Ali narušena vjerodostojnost i sve gore navedene činjenice dovode u pitanje moralne razloge kojima Damir Kajin pravda svoju borbu za pravdu… (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa