Medicinska sestra godinama potkradala Dom zdravlja Labin

0
Protiv bivše glavne sestre Stacionara podnijeta kaznena prijava
Protiv bivše glavne sestre Stacionara podnijeta kaznena prijava

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad B.T. (57), medicinskom sestrom iz Labina, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo pronevjere. Sada već bivša sestra Stacionara labinskog Doma zdravlja sumnjiči se da je od studenog 2012. do travnja 2014. godine prisvajala novčana sredstva za plaćene usluge smještaja u Stacionaru. Na taj način pribavila si je imovinsku korist od više desetaka tisuća kuna te je protiv 57-godišnjakinje podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Da podsjetimo, naša je novima o ovom slučaju pisala već u svibnju. Optužena je od pacijenata ili njihovih skrbnika uzimala novac za troškove liječenja u Stacionaru i za to im izdavala fiktivne uplatnice, a samo dio novaca uplaćivala na račun Istarskih domova zdravlja.

Slučaj je otkriven kada je jedna gospođa na kućnu adresu dobila opomenu za neplaćeni račun, a koji je ona platila optuženoj B.T. Pritisnuta dokazima B.T. je priznala krivnju, odmah je dobila izvanredan otkaz, a ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. med. Ante Ivančić, slučaj je prijavio policiji. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa