Svjetleći divovi Uljanika u izboru za najbolju svjetsku svjetleću instalaciju: Glasajte i vi!

0
Svjetlosna LED instalacija nalazi se na osam pulskih 'divova', ogromnih Uljanikovih dizalica, koji mogu svjetliti u 16 tisuća raznih kombinacija
Svjetlosna LED instalacija nalazi se na osam pulskih 'divova', ogromnih Uljanikovih dizalica, koji mogu svjetliti u 16 tisuća raznih kombinacija

Svjetleće divove Uljanika, autora Deana Skire, Phillips je uvrstio među 15 najboljih svjetskih svjetlećih instalacija. Pula se tako našla u društvu Toleda, Skoplja, Seula, Ankare, Londona, Kopenhagena i još 7 svjetskih metropola.

Svjetlosna LED instalacija nalazi se na osam pulskih 'divova', ogromnih Uljanikovih dizalica, koji mogu svjetliti u 16 tisuća raznih kombinacija, a svečano je otvorena za Dan Grada Pule na festivalu Visualia.

Kako navode na stranici www.peoplechoiseaward.eu, "Uljanik je jedno od najstarijih svjetskih brodogradilišta koji su još u fuknciji. Ovaj jedinstveni projekt bazira se na osam veličanstvenih dizalica, na kojem su LED lampe programirane na 16 tisuća raznih varijanti boja i inteziteta."

City, People Light,sponzoriran od Phillipsa, navodi kako je sa ovom svjetlećom instalacijom Pula odala počast svojem industrijskom naslijeđu.

City, People Light navodi kako je sa ovom svjetlećom instalacijom Pula odala počast svojem industrijskom nasljeđu
City, People Light navodi kako je sa ovom svjetlećom instalacijom Pula odala počast svojem industrijskom nasljeđu

Trenutno je Pula treća na glasanju, koje traje do kraja listopada, iza Skoplja i Toleda, sa 4300 glasova. Svi znamo da su Istra i Pula u zadnjih nekoliko godina postali pravi hit na međunarodnoj sceni i da bi pobjeda na jednom ovakvom natjecanju, sigurno donijela nemjerljivu reklamu Puli i Istri.

Ovo je još jedno priznanje Gradu Puli, Uljaniku, autori Skiri, Festivalu Visualia i svima koji su sudjelovali u ovom projektu kojim je Pula postala dio svjetske priče uljepšavanja gradova sa modernim i atraktivnim svjetlosnim instalacijama.

U realizaciji projekta "Svjetleći divovi Uljanika" sudjelovali su još Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Grada Pule i Turistička zajednica Istarske županije.

Svjetleći divovi Uljanika postali su  u samo pola godine  prepoznatljivo lice Pule i možemo slobodno reći da je Pula dobila svoju novu "Arenu". Prepoznatljivo, originalno, atraktivno i priznato od struke i javnosti.

Podržati  Pulu, Istru i naše svjetleće divove možete uz pomoć jednog klika OVDJE

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa