Drama u Puli: Oteo policajcu pištolj i uperio mu ga u glavu

0
U svibnju 2006. godine popeo se na vrh krova pulskog zatvora (foto: 24sata)
U svibnju 2006. godine popeo se na vrh krova pulskog zatvora (foto: 24sata)

U Koparskoj ulici u Puli, kod nekadašnje Stande, 17. listopada oko 15 sati dogodio se incident koji je kulminirao prijetnjom oružjem policajcu.  

Sve je počelo kada je u trgovačkom centru zaštitar zatekao Veljka Mandić (35) iz Pule u krađi i pozvao policiju. Kada su policajac i policajka stigli u trgovački centar, Mandić je počeo bježati, a policijski par ga je sustigao kod Stande. Prilikom naguravanja Mandić je udario policajku, a njenom kolegi potom oteo službeni pištolj i uperio mu ga u glavu.

Prema pisanju Glasa Istre sve je trajalo oko desetak minuta, a Veljko Mandić nije stigao repetirati pištolj jer su drugi policajci ubrzo stigli i svladali ga.

Mandić je stari znanac policije, a prije četiri godine je bio osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog otmice i posjedovanja jedne ručne bombe.

U svibnju 2006. godine popeo se na vrh krova pulskog zatvora u kojemu je bio pritvoren zbog razbojništva. Dva sata vikao je žaleći se da mu nije pružena adekvatna liječnička pomoć i prijetio da će skočiti, a na kraju ga je na silazak nagovorio brat.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa