Rovinju i Novigradu Turistički cvijet u kategoriji najvećih i srednjih destinacija

0
Rovinj proglašen ukupnim pobjednikom svih destinacija na Jadranu
Rovinj proglašen ukupnim pobjednikom svih destinacija na Jadranu

Rovinj je ponovno zasjeo na tron najboljih turističkih destinacija u državi. Ove je godine osvojio nagradu Hrvatske gospodarske komore „Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku“ u kategoriji najvećih turističkih središta te je ujedno proglašen ukupnim pobjednikom svih destinacija na Jadranu za ovu sezonu, odnosno turističkim prvakom godine.

Ugledna turistička nagrada uručena je u Opatiji na Danima hrvatskog turizma, na svečanoj dodjeli nagrada najboljim destinacijama, hotelima, marinama, kampovima te turističkih djelatnicima za proteklu sezonu.

Također, Novigrad je proglašen najboljim srednjim odredištem na našoj obali što je prvi put u povijesti da je Novigrad usprkos brojim kandidaturama uspio osvojiti Turistički cvijet, te je čak konkurirao za šampiona godine uz Rovinj i Šibenik.

- Biti među najboljima i biti proglašen najboljim, veliko je priznanje i veliki je poticaj svima u Rovinju, izjavio je tom prigodom gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza dodavši da se „danas iz puno objektivnijeg kuta vidi važnost i nužnost suradnje javnog i privatnog sektora, značaj Master plana, veliki doprinos gostoljubivosti građana što je ključno za uspjeh u turizmu“.

Sponza: Nastavimo ono što najbolje znamo, a to je odgovorno raditi

Gradonačelnik Sponza je istaknuo da je Rovinj sigurna destinacija, „a na svima nama je da ubuduće učinimo sve da to tako i ostane“.

- Mi u Rovinju živimo turizam. Kontinuirano se i puno ulaže. Vodi se briga o okolišu i prirodi. Grad je čisti i uredan, a od svega toga građani na direktan ili indirektan način imaju značajne koristi, naglasio je Sponza poručivši da je „pred svima nama još jako puno posla. Imamo potencijale razvoja osobito u zdravstvenom i sportskom turizmu, koji u mnogome mogu doprinijeti produljenju sezone“.

Gradonačelnik Rovinja zahvalio se i čestitato svima u Rovinju koji jesu doprinijeli ovom visokom priznanju. Naime, i ove je godine ponovno premašio tri milijuna noćenja čime je rekorder u Hrvatskoj.

- Budimo ponosni i nastavimo ono što najbolje znamo, a to je odgovorno raditi, zaključio je Giovanni Sponza.

Osim nacionalnog rekordera Rovinj, i Novigrad je osvojio prestižnu nagradu u kategoriji srednjih odredišta, gdje je nadmašio Opatiju i Split.

Novigrad se također može pohvaliti i odličnom sezonom te povećanjem broja noćenja za 13 posto. A kako kaže direktorica TZ-a Vesna Ferenac konačno je na naplatu došlo ulaganje u zadnjih nekoliko godina, posebno u podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta.

- Za Novigrad ova nagrada znači jako puno jer je to dokaz i potvrda da je zaslužio takvo priznaje nakon niza godina što ulaže. Vjerujem da smo kako infrastrukturom, tako i uređenjem i manifestacijama i projektima doprinijeli da Novigrad tako danas izgleda i svojom kvalitetom može zaslužiti tu titulu, izjavila je Ferenac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa