Melodije bambusa oduševile Puljane

0
Yasumichi Iwakia i Tadachi Tajima
Yasumichi Iwakia i Tadachi Tajima

Pred brojnom publikom u Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula 20. Listopada je održan nešto drugačiji koncert čiji je cilj bio pulskoj publici približiti japansku glazbenu tradiciju i kulturu. Riječ je o shakuhachom koncertu japanskih glazbenika  Yasumichi Iwakia na violi i Tadashi Tajima na shakuhachi-u, tradicionalnoj japanskoj flauti od bambusa.

S obzirom da je koncert bio poklon japanskog veleposlanstva Gradu Puli i njegovim građanima, u ime Grada nazočni su bili zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, a ispred veleposlanstva nazočio je veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Njegova Ekselencija Keiji Ide. Prijemu su prisustvovale i ravnateljica Istarskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta Pula Gordana Jeromela Kaić i ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović.

Nakon kratkog susreta upriličenog u foajeu kazališta predstavnici grada i veleposlanik uputili su se prema Čitaonici kluba umirovljenika gdje su razgledali izložbu hina lutaka koje je 2007. godine grad Hekinan darovao Puli u znak prijateljstva i bratimljenja dvaju gradova.

Keiji Ide i Elena Puh Belci
Keiji Ide i Elena Puh Belci

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa