Festival terana i tartufa: Posebna atrakcija najveća bundeva u Europi

0
Načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović i Iva Jeletić, direktorica TZ Općine Motovun
Načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović i Iva Jeletić, direktorica TZ Općine Motovun

Na konferenciji za novinare održanoj 21. listopada u Hotelu Kaštel u Motovunu predstavljen je program i aktivnosti ovogodišnjeg 5. Festivala terana i tartufa koji se održava ovu subotu 25.listopada u Motovunu. Program u predstavili načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović i Iva Jeletić, direktorica TZ Općine Motovun.

Manifestacija se održava na glavnom gradskom trgu u velikom šatoru, a uz izlagače tartufa, proizvoda od tartufa i vina sve posjetitelj očekuje novost a to je županija gost, ovoga puta Vukovarsko-srijemska sa posebno primamljivim Iločkim podrumima. Posebna atrakcija festivala je najveća bundeva (tikva) u Europi teška čak 630 kg s kojom će se posjetitelji moći fotografirati.

Kupnjom degustacijske čaše koja košta 40 kuna gosti mogu kušati izložena vina, ali i glasati za najbolje     

Program započinje u 12 sati izložbom i degustacijom proizvoda od tartufa i terana. Kupnjom degustacijske čaše koja košta 40 kuna gosti mogu kušati izložena vina, ali i glasati za najbolje vino po mišljenu publike. Dodjela nagrada i ocjenjivanje najboljeg vina po mišljenju publike tradicionalna je svečanost koja neće ni ove godine izostati. Posjetitelji glasovanjem za svoje najdraže vino ulaze u nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti primamljive nagrade. Proglašenje nagrađenih je u 20 sati.

Prostrani Trg Andrea Antico postat će središte zbivanja i okupljanja. Ovdje će goste tijekom cijelog dana zabavljati Kvartet Istria, a dobru atmosferu održavat će i mlada te razigrana Limena glazba iz Buja. U 16 sati sve posjetitelje, vinoljupce i gurmane očekuje otvorenje izložbe Društva likovnih stvaratelja iz Pazina pod nazivom „U slast“, te  izložbe fotografije i modela modne kolekcije "Journey" Alena Poropata. Izložbu će upotpuniti nastup bujske ženske vokalne skupine „Romansa“.

Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o gastro showu, a pomoć imaju od lokalne Udruge umirovljenika i Udruge mladih . Pripremat će mnoge domaće delicije i jela na bazi tartufa i terana po promotivnim cijenama, pa vjerujemo da iz Motovuna nitko neće otići prazna želuca.

Vožnja vlakom po trasi Parenzane

Svi posjetitelji mogu iskoristit još jednu pogodnost, a to je vožnja vlakom po nekadašnjoj trasi uskotračne pruge „Parenzanom na TeTu“. Vožnja kreće iz Vižinade, a taj dan će vožnje biti po promotivnim cijenama. Raspored vožnje može se zatražiti direktno od Parenzana train tima ili na web stranicama www.parenzana.hr.

Cjelodnevni eno i gastro užitak u samom srcu grada Velog Jože najbolji je poziv da subotu, 25. listopada provedete u centralnoj Istri, kušate tartufe i podrumsku kapljicu, a s brda iznad doline rijeke Mirne odete zadovoljena nepca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa