Humanitarna biciklijada za Aramisa Nicića

0
Aramis Nicić s članovima DTI Pazin
Aramis Nicić s članovima DTI Pazin

Društvo tjelesnih invalida Pazin u suradnji s MTB-Istra Pazin, SD Trickeri iz Pazina i Savezom sportova Grada Pazina organiziralo je 20. listopada humanitarnu biciklijadu.

Odazvalo se rekordnih 83 sudionika, od čega 70 biciklista i 13 atletičara. Ovogodišnja je biciklijada imala humanitarni karakter jer se s novcem prikupljenim kotizacijom biciklista i atletičara, 3.1oo kuna,  i donacijom koju su prikupili i priložili članovi pazinskih Trickera, 2.000 kuna,  financijski pomoglo članu DTI Pazina, Aramisu Niciću, iz Motovuna, koji se nakon smrti majke našao u teškoj i nezavidnoj situaciji.

Prije  starta prisutne svojim plesom zabavile aerobic zumba plesačice, ''X3M – Xtremuše''  Fitness – Pazin. Nakon toga su sudionici formirali kolonu na čijem se čelu nalazio predsjednik DTI-a Pazin, Gracijano Turčinović, koji je sa svojim hand bikeom tjedan dana ranije u talijanskom Carpiu oborio apsolutni državni rekord. Nakon starta biciklisti su krenuli prema Sv. Petru u Šumi, gdje ih je u Agroturizmu ''Botra Marija'' čekala prva okrijepa.

Pola sata prije biciklista krenulo je i 13 atletičara. U natjecateljskom dijelu trke od Žminja do Lindarskog Križa  prvi je na cilj stigao Ivan Stanić, drugo mjesto osvojio je Tomislav Tomišić, a treće Daliborka Dokić, koja je ujedno i najbolje plasirana trkačica. U humanitarnoj  utrci sudjelovali su Mirjana Pelizzer, Ranko Grgović, Danijel Vidan, Srđan Božić, Alfred Širol, Slaven Pavletić, Emanuel Radolović, Goran Ivančić, Roni Ladavac i Slaven Pavletić.

Natjecateljeski dio biciklističke utrke vozio se od Žminja do Gračišća. Pobijedio je Goran Santini, kojemu je pripao prijelazni pehar. Santini je ujedno pobjednik u kategoriji cestovnih bicikala, u kojoj je drugo mjesto osvojio Anatolij Varvaruk,a treće Manuel Crljenica. U kategorji MTB, brdskih bicikala, za seniore prvo mjesto osvojio je Paulo Rigo, drugi je bio Armando Turčinović, a treći Damir Slavčić Damir.

Među MTB juniorima slavio je Sandi Bažon,drugi je bio Karlo Brajković , a treći Antonio Sergio. Ivana Irsak bila je najbolja u ženskoj MTB kategoriji, druga mjesto je osvojila Ondina Sloković, a treće Maja Paulović.

Medalje i nagrade podijeljene su na terasi Hotela Lovac. Osim najuspješnijima uručene su i Mariju Ladavcu i Jakovu Zoviću, najstarijem i najmlađem sudioniku utrke.

Goran Santini i Aramis Nicić
Goran Santini i Aramis Nicić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa