Kajin: Bandić ekipi iz Istre nije ni do koljena

0
Damir Kajin
Damir Kajin

Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata, održao je 21. listopada konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Smatra da se ne radi o političkom nego kriminalističkom slučaju, iako će konzekvence biti političke.

„Međutim, sve što se Bandiću stavlja na teret, minorno je spram onoga što se događa u Istri. Manipuliranje prostornim planovima, pogodovanje, kupnja medija i angažman PR agencija te pranje novca za izbornu kampanju davno prije i u još većim razmjerima usavršio i provodio IDS u Istri. U rabotama s GUP-om Bandić nije ni do koljena ekipi u Istri gdje su cijele općine privatizirane. Kad predsjednik IDS-a Boris Miletić izjavljuje da smo svi pred zakonom isti, pitam kako smo isti, kad u Istri pristup medijima nemamo svi“, kazao je Kajin i pozvao Glas Istre i pulsku TV Novu da prestanu biti sluge vladajuće stranke.

U vezi izjava europarlamentarca Ivana Jakovčića o tome kako mu je „glava u Bruxellesu, a srce u Istri", postavio je pitanje: „A gdje je novac?“.

„Ljudi se pitaju kako je moguće da pedeset članova vladajuće istarske stranke ima imovinu od po dva milijuna eura, dok istovremeno podaci o gospodarstvu i zaposlenosti ukazuju na zaostajanje Istre. Kriminal, nepotizam i medijska kontrola doveli su do toga da ulaganja nema, dok su pričom o autonomiji Istre izdani Istrijani“, kazao je predsjednik Istarskih demokrata.

Ustvrdio je da napretka neće biti dok se ne riješe brojni koruptivni istarski slučajevi, od Georga Lista i Marije Kapetanke, preko Mirne i Purisa, do Karigadora i Brtonigle te slučaja Mitton i Jakovčićevih kredita.

„Premijer Zoran Milanović ne poznaje najbolje ni prilike u Hrvatskoj, a kamoli u Istri. Milanović hvali Istru jer mu trebaju glasovi koje kontrolira IDS, a kontrolira ih uglavnom preko zapošljavanja i pogodovanja. Na otvoreno pismo Ivi Josipoviću u kojem se navodi IDS-ov način vladanja Istrom nisam dobio odgovor, niti ga očekujem“, kaže Kajin. 

Vjeruje da bi Josipović više glasova u Istri dobio da se založi za rješavanje navoda o IDS-u, nego zbog podrške tog istog IDS-a ili bilo koje druge stranke. Ipak ga smatra najboljim izborom za predsjednika, jer je „ekipa“ koja ga podržava daleko vjerodostojnija od konkurentske, HDZ-ove.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa