U subotu Smotra istarskih rakija u Humu

0
Degustacija istarskih rakija u Humu
Degustacija istarskih rakija u Humu

Udruga Hum i Turistička zajednica Grada Buzeta pod pokroviteljstvom Grada Buzeta i Mjesnog odbora Roč organiziraju 26. listopada Smotru istarskih rakija u Humu, najmanjem gradu na svijetu. 

Prijava izalagača odvijat će se u Polači od podna do 14 sati.  Rakije će zaprimati u sljedećim kategorijama: biska, domaća obična, rakija s rudom, medenica, šljivovica-krekovica, brinjevača-smrička, rakije s travama, voćem ili šumskim plodinama, te voće u rakiji. Kupnjom čašice za degustaciju posjetitelji će od 14 sati nadalje moći degistirati izložene rakije.  Proglašenje najboljih rakija održat će se u 17 sati. 

Smotru će pratiti bogata po nuda istarskih jela, a u zabavnom dijelu priredbe  publiku će zabavljati duo The Blondes, duo Franko & David i Klapa Boškarin. 

Smotra istarskih rakija kontinuirano se održava već 14 godina s ciljem popularizacije domaćih rakija, te Huma kao grada biske. Na manifestaciji obično sudjeluju proizvođači rakija iz cijele Hrvatske, a posjeti je oko tisuću ljubitelja rakija iz cijele Hrvatske.  Ovogodišnji medijski pokrovitelj je HRT Radio Pula, a sponzori su „Baccala' della Mamma“ i Humske konobe.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa