U Puli održana prva Inspirativna konferencija u Hrvatskoj

0
Kristina Bulešić, Siniša Ubović, Kristina Ercegović i Snježana Ristić
Kristina Bulešić, Siniša Ubović, Kristina Ercegović i Snježana Ristić

U organizaciji tima Inspiracije na čelu s Kristinom Bulešić u pulskom je Hotelu Park Plaza Histria 18.  listopada održana inspirativna konferencija „Moj životni zadatak je biti sretan“. Okupilo se stotinjak sudionika iz više zemalja.

„Često smo skloni sreću odgađati za neki drugi trenutak, u kojem ćemo imati više novaca, ili manje kila, ili biti s drugom osobom, zato što sreću često povezujemo s nečime što je izvan nas samih. Međutim u tom odgađanju vrijeme prođe, a mi zaboravimo razlog zašto smo taj naš životni zadatak odgodili“, kazala je voditeljica Kristina Bulešić.

Sreća je pravo koje smo stekli rođenjem

Bulešić je bila jedna od licenciranih trenera, motivacijskih govornika i autora knjiga iz područja smorazvoja, koji su govorili o metodama i alatima koje svatko od nas može učiti. Uz nju, riječ su imali Siniša Ubović iz Srbije, Snježana Ristić iz Slovenije i Kristina Ercegović iz Hrvatske, a skype-om se uživo javila specijalna gošća Mabel Katz koja se u tom trenutku nalazila u Meksiku.

Na konferenciji se okupilo stotinjak sudionika iz više zemalja
Na konferenciji se okupilo stotinjak sudionika iz više zemalja

Koristeći naučene alate pomažemo sami sebi preuzeti odgovornost za svoj život, za svoje emocije i misli i biti zahvalan, jer upravo na taj način postavke podešavamo na uspjeh. Zajedničko svim radionicama bila je činjenica da je sreća naše rođenjem dano pravo te da svi zaslužujemo biti sretni, ali isto tako da sami donosimo odluku o tome. Dokle god su nam drugi 'krivi' za naše odluke, ne preuzimamo odgovornost za svoj život. Time automatski propuštamo svoju priliku za sreću. Ovo vrijedi za sve aspekte života.

Dozvolimo unutarnjem glasu da se izrazi kroz nas

Začetnica Inspiracije, licencirana trenerica Heal Your Life programa i autorica knjige „10 dana ...putovanje koje mijenja život“ u kojem je podijelila svoju životnu priču, Kristina Bulešić, održala je radionicu „Misli i emocije u bojama“. Sudionici su po dolasku na konferenciju odabrali karticu u jednoj od sedam boja koje predstavljaju energetske centre ili čakre, te su se ovisno o odabranoj boji u grupama vođeni kroz vizualizaciju. Svrha ove vježbe jest osvijestiti svoje emocije.

Uspješan srpski glumac, predavač, trener za trenere Heal Your Life programa, autor bestseler knjiga ”Put promene...i neće biti kraja čudesima“ i „Moja baba zen budista“, Siniša Ubović, govorio je o tome kako biti sam svoj life coach kroz radionicu nazvanu „100% JA“ što je ujedno i ime njegove posljednje knjige.

Mabel Katz , svjetski poznata promotorica drevne havajske metode rješavanja problema Ho'oponopono, putem videokonferencije, pozdravila je prisutne te predstavila ovu metodu.

„Sreća stvar odluke, a nalazi se unutar nas samih. Dokle god je tražimo izvan sebe, nećemo je nać.“, istaknula je.

Snježana Ristić, licencirana Transformacijska Dream Builder trenerica i NLP-praktičarka, ali i osoba zanimljive životne priče,  govorila je o tome kako ostvariti svoje snove. Tim Inspiracije pobrinuo se da Snježanu iznenadi cvijećem i tortom povodom njezinog rođendana.

O poslovnom uspjehu kroz radionicu „Kako biti svoj gazda“ govorila Kristina Ercegović, osnivačica prve Hrvatske agencije za za mystery shopping, koautorica prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu te autorica knjige „Kako biti svoj gazda“.

 „Za sreću je potrebno imati otvoreno srce i dozvoliti inspiraciji, unutarnjem glasu da se izrazi kroz nas. Možemo reći da je sreća stanje unutrašnjeg osmijeha. Najlakši način za "vraćanje" u sadašnji trenutak jest svjesno disanje, osmijeh i zahvalnost. Zato, budimo zahvalni, stavimo fokus na pozitivne stvari jer ono čemu dajemo pažnju raste i neka nam osmijeh što češće krasi lice. Budimo primjer i vodilja drugima“ , zaključila je Bulešić.

Konferencija je održana u Hotelu Park Plaza Histria Pula
Konferencija je održana u Hotelu Park Plaza Histria Pula

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa