Pazinjanka kupcima prodavala sanitarije i keramiku a novac zadržavala za sebe

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad M.F. (30) zbog sumnje da je počinila 21 kazneno djelo, i to devet kaznenih djela pronevjere, devet kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te tri kaznena djela prijevare. M.F. je inače Pazinjanka, živi u Puli a prijavljena je na jednoj adresi u Kršanu iako s Kršanom već odavno nema nikakve veze. Sumnjiči se da je od svibnja do kolovoza ove godine, kao djelatnica Kera Terma u Puli, na zahtjev klijenata izrađivala ponude za prodaju sanitarija i keramike, no novac koji je dobila od klijenata, nije prikazala u poslovnim knjigama, već ga je zadržala za sebe.

Ponude koje je izradila za klijente također nije prikazala u poslovnim knjigama, a nije ni naručila artikle koje su klijenti tražili. Na taj je način oštetila Kera Term, odnosno svog poslodavca, kao i devet hrvatskih državljana za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osim za pronevjere i krivotvorenje službenih ili poslovnih isprava, M.F. se sumnjiči i za prijevare. U jednom slučaju dogovorila je da će osobno riješiti klijentu opremu za izgradnju bazena, za što joj je muškarac predao nekoliko desetaka tisuća kuna, dok je drugom slučaju klijentici isporučila samo dio naručenih proizvoda, i to ne iz asortimana svog poslodavca.

Na taj je način protupravno prisvojila nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim toga, sumnjiči ju se da je krajem prošle godine, s jednom Puljankom dogovorila da će joj izvoditi radove gradnje bazena, za što je dobila i nekoliko desetaka tisuća kuna, no radove nije izvela, a novac je zadržala.

Zbog sumnje da je počinila navedena kaznena djela, protiv M.F. se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa