Damir Kajin: Jakovčić u Rojc, a prostor na Giardinima na tržište

0
Damir kajin
Damir kajin

Saborski zastupnik Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata, održao je 27. listopada konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na tri teme: korištenje sredstava iz europskih fondova, ured zastupnika u Europskom parlamenui Ivana Jakovčića i medijsku scenu u Istri.

Kajin smatra da Europska unija našim sredstvima više financira sebe nego nas.

„U periodu od 1. lipnja 2013. do 1. lipnja 2014. korist od EU bila je gotovo nikakva. Mi smo 537 milijuna eura, a povukli 575. Problem je što nama prioritete određuje Bruxelles. Na dan 31.12.bilo je dodjeljeno 1 milijardu i 254 milijuna eura, ali smo u prvih 6 mjeseci povukli 418 milijuna eura, dakle, otprilike koliko dajemo toliko i povučemo. Prava obmana krije se u načinu na koji Istarska županija raspodjeljuje dobivena sredstva, odnosno koliko se novaca iz fondova povlači za pojedini od šest programa. Za regionalnu konkurentnost Istarska županija povukla je 0,82 posto od 38,6 milijuna eura. Za razvoj ljudskih potencijala 2,74 posto od 44 milijuna eura, za ruralni razvoj 11,78 posto od 44 milijuna eura, dok za promet nije povukla niti kune, pa se ne treba niti čuditi zašto luka Bršica, Pula ili željeznica izgledaju tako kako izgledaju“ kaže Kajin.

„Bezobrazno je i vrijeđa zdrav razum odluka grada Pule, da se ured Ivana Jakovčića u središtu grada daje za tako mali novčani iznos, tj. 15 kuna po četvornom metru. Smatram da ga je trebalo smjestiti u bivšu vojarnu "Karlo Rojc", gdje su civilne udruge. Naime, skuplja je podstanarska sobica od prostorije bivše Hypo banke. Dati najatraktivniji prostor u središtu grada, gdje je prije bila smještena Hypo banka, doista je bezobrazluk. Jakovčić u "Rojc", a prostor na tržište“ poručuje kajin.

Medijsku scenu u Istri smatra IDS-ovim "carstvom zla" i tvrdi da je uz korupciju, drogu i nepotizam, medijska kontrola je uništila Istru.

„Temelj demokracije su slobodni mediji, no u Istri, što se toga tiče, stanje je gore nego u Sjevernoj Koreji. To moraju znati i predsjednik Josipović i premijer Milanović. U Istri je na djelu vulgarna politička propaganda IDS-a“ zaključio je Kajin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa