Ada Damjanac kažnjena s pet tisuća kuna zbog sukoba interesa

0
Ada Damjanac
Ada Damjanac

Ada Damjanac, saborska zastupnica i načelnica Općine Fažana, istovremenim je primanjem plaće za obnašanje dužnosti zastupnice u hrvatskom saboru i naknade za volontersko obnašanje dužnosti općinske načelnice Fažana bila u direktnom sukobu interesa, te je time počinila povredu članka 12 Zakona o spriječavanju sukoba interesa.

Zbog toga joj je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svojoj 69.sjednici izreklo kaznu od 5.000 kuna koja će se izvršiti u jednom mjesečnom obroku, obustavom dijela iduće mjesečne netto plaće. Naime, Ada Damjanac je u razdoblju od prosinca 2011. pa do kraja veljače 2012. primila protuzakonito naknadu za volontersko obnašanje dužnosti načelnice Općine Fažana u u sveukupnom netto iznosu od 10.602,90 kuna.

Kao otegotnu okolnost prilikom izricanja novčane kazne, Povjerenstvo je cijenilo činjenicu da dužnosnica Ada Damjanac do dana donošenja odluke Povjerenstva nije izvršila povrat novca od 10.602,90 kuna, koji joj je protuzakonito isplaćen.

Povjerenstvo je uputilo Općinu Fažana da može sudskim putem zatražiti povrat nezakonito isplaćenih naknada dužnosnici Adi Damjanac, prema pravilima instituta stjecanja bez osnove.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa