Damir Kajin: Hrvatska postaje policijska država

0
Damir Kajin
Damir Kajin

"Ako je istina da Hrvatska policija ima za 2015. godinu plan hapšenja, tj. privođenja četrdeset velikih dilera, onda je bolje da se  ide u prijevremene izbore, i to već danas ili da se svi iselimo iz Hrvatske, jer ovo je najava da Hrvatska postaje policijska država“ rekao je Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata na konferenciji za novinare održanoj 31. listopada,  osvrćući se na naslov u Jutarnjem listu. 

Naslov smatra neviđenom zlouporaba pravosuđa, medija, sudstva i policije, koja mora biti zaustavljena.

Medijski fašizam u Istri

„Tajming jednako politizacija, tajming jednako zlouporaba službi i institucija, tajming jednako,  nešto je najstrašnije što se moglo pročitati zadnjih godina u javnim glasilima.

Gore od toga je samo ovaj medijski fašizam u Istri gdje glavni urednik TV Nove iz Pule, gospodin Denis Mikolić, a koji nailazi na solidarnost među medijskim kućama, kaže: ''Ispričaj se pa ćemo te pratiti.'' Zamislite da mi je HRT poručio to što Mikolić traži! Kako bi reagirala javnost? On traži da demantiram istinu. On prima milijun kuna za poticanje pluralizma, plus dva milijuna kuna od lokalne samouprave i komunalnih poduzeća. On poručuje: ''Ja sam ti sud, ja ti presuđujem, ja ti uvodim embargo…'', a sve u funkciji IDS-a. Mikoliću, Ti kršiš Zakon o informiranju, a i sve uzuse deontologije struke.“poručuje Kajin.

Upitao se kako to rade u svijetu, pa naveo primjer iz Italije gdje je tužilaštvo Berlusconiju  uručiloe optužni prijedlog pred večeru s Bushom!

„Ovdje u Hrvatskoj poručuju: ''2014. godine možete raditi što hoćete, a 2015. godine ćemo se s vama obračunati.'' Ovi naši kradu 365 dana u godini, ovdje se krade u tri smjene plus prekovremeno, a policija nam poručuje: ''Norma za 2014. godinu s Bandićem je ispunjena, a 2015. godine hapsimo njih 40!'' To je opasno. To je pretvaranje hrvatske policije u stranačku. To je devalvacija svakog sudskog postupka. Ako je ova vijest ''istraživačko novinarstvo'', onda je ovo uvođenje strahovlade“ kaže predsjednik Istarskih demokrata.

Bandić je „milo dijete“ prema Istri

Smatra da je zagrebački gradonačelnik Bandić „milo dijete“ u odnosu na ono što se događa u Istri. „Motovun – List i mito od 500 tisuća eura, u Oprtlju načelnik prodaje imanje za milijun eura, u Grožnjanu svi političari su teži od dva milijuna eura, u Brtonigli svi političari su teži od 5-10 milijuna eura.  Medulin, tri pravomoćne presude, a u Istri pojedinci i dalje rade, Marčana, Gračišće, Pazin, kamenolomi, Rovinj, 200 tisuća eura mita Fond Jupiter, List je prošao detektor laži, sa 600 tisuća eura reketari se brat izraelskog predsjednika Shimona Peresa, uskoro će javnost doznati za pokušaj mita od milijun eura; Mirna, Puris… Droga koju dilaju policajci, komunalni redari, zaposlenici lučke kapetanije, a koju šmrču političari… No, kriminal nad kriminalom je korumpiranje dijela medija i PR agencija. Zašto sude Sanaderu, Lovrić-Merzel, Sabi…?“, postavlja pitanje Kajin.

Naslov u Jutarnjem listu ističe kao primjer politizacije. „Jedino što je gore od politizacije policije i sudstva je politizacija medija, a po tome smo u Istri cijelo stoljeće ispred ostalih u Hrvatskoj. Ni za vrijeme Tuđmana, ni za vrijeme Sanadera na ovaj se način preko javnosti nisu slala poruke, što može dovesti u pitanje svaki dosadašnji pravosudni postupak“, zaključio je Damir Kajin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa