RMF: U Rovinj dolaze S.A.R.S. i Psihomodo Pop

0
Edita Sošić Blažević, Darko Zgrabljić, Zoran Božić, Marino Budicin, Igor Franković i Odete Sapač
Edita Sošić Blažević, Darko Zgrabljić, Zoran Božić, Marino Budicin, Igor Franković i Odete Sapač

U rovinjskoj Gradskoj vijećnici, 5. studenog održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen bogat ovogodišnji program nadolazećeg 6. Rovinj Music Festivala, koji će se održati u Rovinju od 27. prosinca do 1. siječnja.

Program su u ime organizatora predstavili Zoran Božić, Darko Zgrabljić i Igor Franković koji su otkrili neke od novosti ovogodišnjeg izdanja Festivala.

Za razliku od prethodnih godina, šator se seli na rovinjsku Valdiboru, a program ovogodišnjeg RMF-a biti će bogatiji i za nastup Škole bubnjeva Rovinj koja je u samo godinu dana djelovanja postigla zavidne rezultate i u ovoj školskoj sezoni upisala više od 35 polaznika.

Zahvaljujući tome, prvog dana festivala, 27. prosinca, polaznici će pod vodstvom profesora Petra Ćurića održati završni koncert, a publika će moći uživati i u nastupu svjetski poznatog bubnjara, Pier Foschija poznatog po suradnji s Laurom Pausini i Jovanottijem, ujedno i koautorom njegovih najvećih hitova L`ombelico del mondo, Penso positivo i drugih.

Pier Foschi će održati koncert s polaznicima Škole i RMF - Rovinj Band AID-om sastavom najboljih rovinjskih glazbenika. Drugog dana festivala, nakon natjecateljskog djela publiku će rasplesati i raspjevati tvorci brojnih hitova kao što su Lutka, Buđev lebac, Rakija, Ratujemo ti i ja, popularni S.A.R.S, koji će se tako po prvi puta predstaviti rovinjskoj publici.

U ponedjeljak, 29. prosinca publika će uživati uz jedne od najdugovječnijih rokera na našoj estradi, zagrebačkih virtuoza Psihomodo Popa.

Dan kasnije, program se s rovinjske Valdibore na kratko seli u kazalište A. Gandusio gdje sve posjetitelje očekuju legendarne 'Žene balkana'; Tamara Obrovac, Amira Medunjanin i Bilja Ristić nakon čega se program opet seli u šator na Valdibori gdje se najbolja zabava nastavlja uz popularni The Night Express.

U Novu 2015. godinu, Rovinjci i njihovi gosti ući će uz nastup grupe No Limits i Master Banda koji će publiku zabavljati do dugo u noć. Kao i svake godine, Rovinj Music Festival ima podršku Grada Rovinja i Turističke zajednice Rovinj bez čije pomoći kvaliteta istog ne bi bila moguća. Dogradonačelnik Rovinja, Marino Budicin istaknuo je važnost Festivala kazavši kako je lokacija i podjela glazbenog programa za sve generacije, pravi pokazatelj kvalitete RMF-a.

Pročelnica za društvene djelatnosti u Gradu Rovinju, Edita Sošić Blažević osvrnula se na skromne početke RMF-a koji je iz godine u godinu uz skupinu entuzijasta pretežito glazbenika, dostigla zavidnu razinu.

''Ovo je festival koji egzistira te iz godine u godinu raste i sve je kvalitetniji. Gosti Rovinja u blagdanskim danima imaju bogat glazbeni program  a mnogi će doći u Rovinj upravo zbog Rovinj Music Festivala'', rekla je između ostalog na današnjoj konferenciji Odete Sapač, direktorica TZ Rovinj.

Rovinj Music festival je i ove godine prava prilika za sve neafirmirane bendove da se predstave širokoj publici i da nastupaju uz najveće zvijezde a prijave na službenoj web stranici Festivala otvorene su do 25. studenog.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa