Sklopila ugovor s lažnim teleoperaterom i dobila račun od nekoliko tisuća kuna

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je na ime 24-godišnjakinje iz Pule, u veljači ove godine, sklopio pretplatnički ugovor s jednim teleoperaterom. Nakon što je Puljanki došla opomena pred tužbu od nekoliko tisuća kuna, događaj je 11. studenog prijavila policiji, izvijestila je PU istarska.

Policija upozorava građane da ne pristaju na bilo kakve nerealne prijedloge osoba, koje od njih traže da osobno sklapaju pretplatničke ugovore i njima predaju mobilne telefone, uz obećanje da će za to dobiti novčanu naknadu, a kasnije neće biti u obvezi plaćati mjesečne račune. Naime,  kao potpisnici ugovora sami će biti odgovorni za ispunjavanje ugovorenih obveza.

Građani se pozivaju da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka, poglavito onih koji su inače nedostupni drugim osobama, a mogu poslužiti za sklapanje bilo kakvih ugovornih odnosa. Posebnu pažnju je potrebno obratiti na davanje ili ostavljanje osobnih dokumenata ili njihovih preslika bez nadzora, na mjestima koja omogućuju pristup drugim osobama, te njihovu neovlaštenu uporabu.

Policija također savjetuje da o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, neznanja i neupućenosti, često postaju žrtve različitih prijevara. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa