Protiv Valtera Krizmanića podnesena kaznena prijava zbog lažne diplome

0
Valter Krizmanić (Foto: Jutarnji list)
Valter Krizmanić (Foto: Jutarnji list)

Nakon prijave grupe građana iz Poreča koja je rezultirala istragom, protiv Valtera Krizmanića (57), bivšeg direktora Elektroistre, istarski su policajci podigli kaznenu prijavu zbog djela krivotvorenja isprave i prijevare, piše Jutarnji list.

Direktor HEP-a u Istri pod istragom zbog lažne diplome. Krizmanića se tereti da je 9. srpnja 2013., prilikom podnošenja molbe na natječaju za popunu radnog mjesta, u prilogu dostavio diplomu fakulteta u Sarajevu iz 1990. godine kao dokaz o visokoj stručnoj spremi i odgovarajućem zvanju, što je bio i uvjet u objavljenom natječaju.

Osumnjičeni je, navode u istarskoj policiji, priložio diplomu iako je znao da je krivotvorena te da nikada nije ni upisao navedeni fakultet, čime je poslodavca Elektroistru doveo u zabludu.

Elektroistra je potom s Krizmanićem zaključila ugovor o radu te ugovor o pravima i obvezama kojim je imenovan direktorom. Prema kaznenoj prijavi, Krizmanić je tijekom radnog odnosa držao poslodavca u zabludi zbog čega mu je Elektroistra, po osnovi obračunatih davanja za rad, isplatila ukupan iznos od oko pola milijuna kuna. Protiv bivšeg direktora policajci su podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Krizmanić je po struci elektromonter sa srednjom stručnom spremom, a posao direktora dobio je zahvaljujući lažnoj diplomi inženjera elektrotehnike s Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa