Sponza pozdravio ulazak USKOK-a u Mirnu: Najvažnije očuvati radna mjesta

0
Giovanni Sponza, gradonačelnik Rovinja
Giovanni Sponza, gradonačelnik Rovinja

„Nadležne državne institucije za gospodarski i ini kriminal trebali su već davnih godina reagirati i istražiti druga poduzeća pa tako i  Mirnu. Kakvi će biti ovi nalazi na temelju izvida USKOK-a, ne znam, ali svatko tko je imao prste u možebitnim malverzacijama dužan je za iste odgovarati“, rekao nam je gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza povodom izvida USKOK-a u rovinjsku tvornicu.

Sponza je podsjetio i na postupak predstečajne nagodbe. „Tada sam bio stava, a i danas sam, da je država svoja potraživanja trebala pretvoriti u pretežito vlasništvo nad Mirnom, jer je upravo Mirna državi dugovala najviše. Da je država postupila isto kao i Grad Rovinj, koji je svoja potraživanja pretvorio u suvlasnički dio, sudbina Mirne bila bi pozitivno riješena. Zašto to nije učinjeno ne znam“, kazao je Sponza i naglasio:

„Ono što znam je da sam hodočastio kod predstavnika države moleći ih da nađu i odaberu strateškog partnera koji hoće nastaviti s proizvodnjom i zadržati radna mjesta“, tvrdi gradonačelnik Rovinja.

Sponzi je znakovito da u trenutku kada je Mirna postala nacionalna medijska tema, Damir Kajin i predsjednica rovinjskog SDP-a Eda Kalčić delegirano započinju s neargumentiranim prozivkama i napadima.

„Time su Kajin i Eda Kalčić učinili radnicima Mirne medvjeđu uslugu. Pametnije i odgovornije bi bilo da smo se svi zajedno založili i izborili za radnike a time za opstanak Mirne. I dok nekoga očito zanima zemljište i samo zemljište, mene zanimaju radnici i nastavak proizvodnje, zato je dobro da institucije, u ovom slučaju USKOK, rade svoj posao“, rekao nam je gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza. (E.V.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa