Nova ParkPOS usluga za jednostavnije plaćanje parkirne karte u Puli

0
Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre

S ciljem pružanja što većih pogodnosti korisnicima svojih usluga, poduzeće Pulaparking d.o.o. od 3. studenog započelo je s uvođenjem usluge ParkPOS. Nova usluga zamjenjuje postojeći način prodaje parkirnih karata na kioscima, satnih karata u obliku predtiskanih listića/blokova,novim elektronskim načinom prodaje.

Umjesto listića/blokova, prodavači na kiosku izdaju potvrdu o kupljenoj elektronskoj parkirnoj karti za određenu registarsku oznaku automobila. Osim satnih parkirnih karata, na kioscima je moguća kupnja i dnevnih karata.

Usluga ParkPOSomogućava značajne prednosti za sve uključene strane. Parking operateri dobivaju mogućnost automatske evidencije izdanih parkirnih karata i automatsko izvještavanje,dok građani koji su korisnici usluge ostvaruju prednosti kroz povećanje dostupnosti i načina plaćanja parkirnih karata, eliminaciju potrebe za vraćanjem do automobila i ostavljanja karte na vidljivom mjestu.

Potvrdu nije potrebno ostavljati u automobilu jer se svi podaci o kupljenoj parkirališnoj karti za određeni automobil odmah bilježe elektronskim putem ucentralnoj bazi i dostupni su svim kontrolorima parkiranja putem mobilnih uređaja za kontrolu parkiranja.Također, uvođenje ovoga sustava znači i dodatni, jednostavniji način plaćanja za strane vozače kojima usluga mParking nije dostupna.

Kao dodatnu pogodnost u odnosu na dosadašnji način rada, vozači kojima je kontrolor izdao nalog za plaćanje dnevne parkirne karte isti mogu platiti na najbližem kiosku na kojem je dostupna ParkPOS usluga bez potrebe odlaska na poštu/banku ili na blagajnu parking operatera.

U Istarskoj županiji ova usluga dostupna je na kioscima Tiska i iNovina u gradovima Puli i Rovinju, a očekuje se širenje i na ostale gradove.

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa