Još pet dana rok za prijavu na projekt Imam ideju Istarske županije

0
Istarski župan Valter Flego
Istarski župan Valter Flego

Istarska županija je raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nove poduzetničke ideje kroz projekt „Imam ideju“, a čiji rok, podsjećamo, ističe za pet dana, odnosno zaključno s 1. prosincem 2014. godine.

Javni poziv namijenjen je postojećim mikro, malim i srednjim poduzetnicima definiranima Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN br. 29/02, 63/07, 53/12, 56/13) sa sjedištem u Istarskoj županiji, te fizičkim osobama s prebivalištem u Istarskoj županiji.

Sredstva će se dodijeliti za tri prijavitelja koji budu imali najveći broj bodova u iznosima od 50, 30 i 20 tisuća kuna. Namjenska sredstva će se korisniku isplatiti jednokratno, uz obvezu korisnika da ista opravda, što će se detaljno regulirati ugovorom koji će sklopiti Istarska županija i korisnik po njegovom odabiru.

Sredstva će se dodijeliti najboljim projektima iz područja novih tehnologija i drugih područja gospodarstva koji podrazumijevaju drugačiji, inovativni pristup poslovanju, a vezani su uz pokretanje poslovanja (startup) ili koji primjenom inovativnih rješenja, značajno utječu na razvoj postojećeg poslovanja, generiranje prihoda i novih zapošljavanja.

Cilj projekta je poduzetnicima s inovativnim idejama dati potporu u realizaciji svojih projekata, ali i poslati širu poruku da su inovacije ključne za održivi razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Projektom „Imam ideju“ Istarska županija želi inovativnim poduzetnicima dati konkretnu podršku i olakšati im proboj na tržište.

Sve uvjete i kriterije dodjele bespovratnih sredstava te ostale informacije moguće je pronaći u Javnom pozivu i Pravilniku o postupcima i uvjetima za dodjelu bespovratnih sredstava za nove poduzetničke ideje - „Imam ideju“, objavljenim na službenim stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa