Tvornicu Rockwool posjetilo 100 studenata i profesora iz Zagreba, Rijeke i Pule

0
Nakon što su studenti obišli proizvodni pogon, za njih su organizirane i posebne tematske radionice prema interesima svakog fakulteta
Nakon što su studenti obišli proizvodni pogon, za njih su organizirane i posebne tematske radionice prema interesima svakog fakulteta

„Rockwool i studenti“ naziv je drugog po redu održanog druženja u tvornici kamene vune u Pićnu koju su jučer posjetili studenti i profesori Tehničkog fakulteta iz Rijeke, Rudarsko naftno geološkog fakulteta iz Zagreba te Politehnike iz Pule. Nakon što su studenti obišli proizvodni pogon, za njih su organizirane i posebne tematske radionice prema interesima svakog fakulteta.

Studenti prezentiraju svoje projekte – odlična prilika za razmjenu iskustava

Budući da je susret interaktivnog karaktera, u trećem dijelu studenti su održali interesantne prezentacije različitih projekata u kojima oni sudjeluju. Bila je dobra prilika za razmjenu iskustava i znanja, također i između fakulteta.

„Vjerujemo da smo na ovaj način pridonijeli još boljoj i konstruktivnijoj suradnji između sveučilišta i nas kao gospodarskog subjekta. Povezivanje ova dva bitna segmenta društva preduvjet je napretka i izlaska iz krize“, naglasio je Aleks Fonović, direktor tvornice.

Profesori koji su bili u pratnji studenata istaknuli su kako smatraju da su ovakve posjete važne za studente pogotovo s aspekta prakse i uvijek im je interesantno pogledati stvarno radno okruženje gdje bi se u budućnosti i mogli zaposliti.

 Kroz niz interaktivnih radionica i demonstracija, studenti i njihovi profesori mogli su i sami provjeriti karakteristike kamene vune Rockwool.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa