USKOK priveo jednog od šefova istarske policije i dva poduzetnika

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Zbog trgovanja utjecajem i odavanja službene tajne policija je USKOK-u kazneno prijavila 39-godišnjeg policijskog službenika PU istarske koji je, izvijestio je MUP, već udaljen iz službe. Neslužbeno se doznaje da je riječ o jednom od šefova u istarskoj policiji, voditelju Službe općeg kriminaliteta istarske policije Vlatku Jovičiću.

Uz njega, za davanje mita za trgovanje utjecajem osumnjičena su dvojica istarskih poduzetnika, 67-godišnjak i 52-godišnjak, a četvrtoosumnjičeni je 39-godišnjak kojeg je policija prijavila za pomaganje u davanju mita. Sva su četvorica uhićena i predana pritvorskom nadzorniku, a daljnju istragu u ovom slučaju nastavit će USKOK. Zasad nije poznato do kojih su saznanja tijekom kriminalističkog istraživanja policajci PNUSKOK-a u suradnji s PU istarskom došli, no pretpostavlja se da je policijski šef poduzetnicima "išao na ruku" u nekim istragama koje su se provodile, a bile su povezane s njima i njima bliskim osobama.

Inače, Jovičić je svojedobno, dok je bio šef općeg kriminaliteta u Policijskoj postaji Pula, bio kažnjen zbog teške povrede službene dužnosti pa je smijenjen i jedno je vrijeme radio policijske poslove u Sektoru za granicu. Nakon što je u listopadu 2012. godine za načelnika PU istarske imenovan Dragutin Cestar, postao je šef općeg kriminaliteta, piše Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa