Jakovčić i Katainen o LNG terminalu i ostalim hrvatskim projektima

0
Jakovčić je pozvao Komisiju da uključi Hrvatsku u projekte budućeg fonda Europske komisije
Jakovčić je pozvao Komisiju da uključi Hrvatsku u projekte budućeg fonda Europske komisije

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić razgovarao je u svojstvu koordinatora ALDE grupe zastupnika Odbora za Regionalni razvoj s potpredsjednikom Europske komisije Jyrki Katainenom.

Razgovaralo se o budućem fondu Europske komisije za razvoj i investicije kojim bi se trebala pokrenuti ulaganja u iznosu 315 milijardi eura. Jakovčić je pozvao Komisiju da uključi Hrvatsku u projekte budućeg fonda s posebnim naglaskom na modernizaciju željeznice s povezivanjem prema glavnim europskim prometnim infrastrukturnim pravcima te projekte navodnjavanja.

Istaknuo je poseban interes za izgradnju LNG terminala na Krku te s tim u vezi izgradnju termoelektrane Plomin 3 koja bi trebala koristiti plin. Katainen je naglasio da Hrvatska ima velike šanse za korištenje budućih sredstava, ali projekti moraju biti pomno i temeljito pripremljeni. Što se tiče LNG terminala potvrdio je da se radi o tipičnom energetskom projektu koji bi prema svojim karakteristikama trebao biti uključen u buduće financiranje.

“U razgovoru s potpredsjednikom Katainenom zatražio sam da Komisija  u vidu ima investicije koje su važne za Hrvatsku. To su infrastrukturni projekti poput izgradnje prometnica, modernizacija željeznice, ali i razvoj poljoprivrede i turističkog sektora. Posebno sam se zauzeo za project LNG terminala na Krku koji je već u fokusu europske energetske politike. Na nama je da pripremimo kvalitetne projekte. Ulagački plan EU prilika je da privatni sektor dođe do svježeg novca koji do sada nije bio na raspolaganju. Kao zastupnik u EP maksimalno ću pomoći hrvatskim tvrtkama da, temeljem tih projekata, otvore nova radna mjesta”, kazao je Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa