Rockwool dodijelio devet novih prestižnih stipendija

0
Stipendisti Rockwoola sa svojim domaćinima
Stipendisti Rockwoola sa svojim domaćinima

Rockwool Adriatic održao je 18. prosinca svečanu dodjelu učeničkih i studentskih stipendija iz svog projekta „Je li plava boja vaše latice?“, kojim nagrađuje učenike i studente s izvrsnim rezultatima.

Ove godine je odabrano devet stipendista, a to su Ardian Pantina iz Pićna, Neven Zulijani iz Nedešćine, Iva Mikolić iz Pule, Monika Mačkić iz Labina, Karlo Nežić iz Sv. Ivana kod Buzeta, Jasmina Antolović iz Pazina, Marko Frankola iz Raše, Valnea Vretenar iz Pićna i Marino Voćanec iz Labina. Učenička stipendija iznosi tisuću, a studentska tri tisuće kuna.

Ardian Pantina učenik je trećeg razreda Gimnazje i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu, smjer tehničar za elektroniku i odličan je učenik. Od svojih uspjeha ističe četvrto mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika, zbog čega je proglašen učenikom generacije u svojoj školi.

- Želja mi je upisati Fakultet elektronike i računarstva u Zagrebu i postati softverski inženjer ili nešto slično, kaže on.

Neven Zulijani je student pete godine studija grafičkog dizajna u Zagrebu.

-  Sada sam pred diplomskim radom i moja ideja je brendirati Labin. Za to moram tek dobiti odobrenje profesora. Labin ima industriju i ima turizam, pa nema jednu poruku kojojm se predstavlja i zato mislim da bi to trebalo ujediniti u jedna vizualni identitet, kazao nam je on.

Jasmina Antolović studira na Geodetskom fakultetu u Zagrebu gdjeje najbolja u svojoj generaciji. Svestrana je osoba, među ostalim voli planinariti, tehnička je urednica časopisa EXCENTAR, voli raditi sa studentima, pa je tako i demonstrator.

- Orjentirana sam na geoinformatiku, što je moderni segment geodezije. Trenutačno imam u planu otići studirati u Ljubljanu, u sklopu razmjene studenata i nakon toga diplmirati, kazala nam je.

Karlo Nežić ide u treći razred gimnazije u Buzetu i odličan je  učenik. Već se nekoliko godina bavi debatom, stoga nema strah od javnog nastupa. No osim što postiže odličan uspjeh u školi i na natjecanjima, Karlo je vrlo aktivan u svojoj zajednici. Tako volontira u Crvenom križu, rukometnom klubu, a preko ljeta i u knjižnici.

Stipendisti sa svojim roditeljima i njihovi domaćini
Stipendisti sa svojim roditeljima i njihovi domaćini

- Planiram upisati medicinu u Rijeci ili Zagrebu. Koji smjer? O tome je još rani razmišljati.

Monika Mačkić je trenutno je na šestoj godini studija medicine u Rijeci. Vrlo je ambiciozna i angažirana mlada osoba: volontira u bolnici, članica je brojnih studentskih udruga. Tijekom fakultetskog obrazovanja redovito se bavi znanstveno istraživačkim radom, a ova stipendija pomoći će joj daljnje obrazovanje i sudjelovanje na tečajevima i kongresima. Želi specijalizirati digistivnu kirurgiju.

- Svi me pitaju zašto me zanima kirurgija s obzirom da sam žena. Ima puno odricanja, što vrijedi i za muške i za ženske kirurge, ali sve se može ako se želi, potrebna je samo volja i upornost, kaže ona.

Iva Mikolić odlična je učenica četvrtog razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Puli. Osim što je odlična učenica, ona je nagrađivana sportašica, članica ženskog rukometnog kluba Arena iz Pule i hrvatske ženske juniorske rukometne reprezentacije.

- Mislila sam studirati fizioterapiju jer ozljeda je sastavni dio sporta ui to ni je blisko, ali san mi je da jednog dana postanem neurokirurg, rekla nam je.

Marko Frankola, student je druge godine diplomskog studija procesnog i energetskog strojarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Ponosan je što se tijekom studija sam financira, uglavnom radeći preko ljeta.

- Intersira me energetika, povećanje energetske učinkovitosti i zaštita okoliša. Volio bih se se zaposliti u nekoj rafineriji ili platformi, a možda to bude i u Rockwoolu, rekao nam je.

Marino Voćanec pohađa treći razred gimnazije u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu, i ostvaruje prosjek cijena 5,0. Tijekom školovanja bio je na brojnim natjecanjima, a najbolji uspjeh ostvario je u matematici osvojivši osmo mjesto na državnom natjecanju. U slobodno vrijeme voli pomagati prijateljima dajući im instrukcije, većinom iz prirodnih predmeta.

- Studirat ću informatiku na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu, bit ću informatički inženjer ili programer, izjavio nam je odlučno.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju: Aleks Fonović, Marino Voćanec i Anđelka Toto Ormuž
Potpisivanje ugovora o stipendiranju: Aleks Fonović, Marino Voćanec i Anđelka Toto Ormuž

Valnea Vretnar  je na na drugoj godini solo pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Njezina mentorica Nelli Manuilenko u preporuci kaže kako je Valnea vrlo talentirana i vrijedna, sve ispite polaže u ljetnom roku, i postiže zavidne rezultate.

- Volim pjevanje, uvijek sam se time htjela baviti i ponosna sam što sam uspjela upisati akademiju. Postat ću operna pjevačica i nadam se da ću pjevati u kazalištu. Uz to me zanima pedagogija, pa se i time želim baviti, kaže ona.

U uvodnom dijelu svečanosti direktor Rocwoola Aleks Fonović osvrnuo se ukratko na poslovnu 2014. godinu u poduzeću. 

„Ove godine smo otvorili 23 nova radna mjesta i sada ukupno zapošljavamo 148 radnika. Počeli smo raditi u četori smejne i imamo mogućnost rada u 365 dana tijekom godine. Povećali smo proizvodni kapacitet za 15 posto i broj prozvoda, koje izvozimo u 13 zemalja“, kazao je Fonović.

U 2015. godini Rockwool planira nastaviti s uzlaznim trendom: kontinuirano ulagati u edukaciju zaposlenika, uložiti dva milijuna eura u nove proizvodne kapacitete te do 2017. godine maksimalno iskoristiti proizvodne kapacitete tvornice.

Svečanost dodjele stipendija vodile su Anđelka Toto Ormuž, voditeljica regionalnog odjela za komunikacije i marketing i Nensi Runko, stručna suradnica u Odjelu komunikacija.  (Tekst: Robi Selan, foto: Nenad Čakić i Nensi Runko)

Ardian Pantina
Ardian Pantina
Neven Zulijani
Neven Zulijani
Jasmina Antolović
Jasmina Antolović
Karlo Nežić
Karlo Nežić
Monika Mačkić
Monika Mačkić
Iva Mikolić
Iva Mikolić
Marko Frankola
Marko Frankola
Marino Voćanec
Marino Voćanec
Valnea Vretenar
Valnea Vretenar

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa