Jukić: U 2015. godini u ekologiju će se investirati 18,4 milijuna kuna

0
Perica Jukić
Perica Jukić

Predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić, na predstavljanju postrojenja za smanjenje udjela dušikovih oksida u dimnim plinovima kotla, tzv. DENOX postrojenje, koje je održano 3. prosinca u Plomin Luci, pohvalio je predani rad svih zaposlenika plominske termoelektrane i najavio: “Nakon izračuna i proračuna strujanja kroz kotlovska postrojenja uslijedit će još jedna investicija, a to je ventilator dimnih plinova, koji s DENOX postrojenjem čini cjelinu.“

TE Plomin 2 još od izgradnje ima sustav za odsumporavanje dimnih plinova i sustav za odvajanje čestica iz dimnih plinova, što mu omogućava rad i prema budućim normama za emisije sumpornog dioksida i čestica.

Ekološke investicije se provode kontinuirano, a za 2015. godinu planirane su u visini od 18,4 milijuna kuna ili 45 posto svih investicija u godini pred nama. Investirat će se u poboljšanje stupnja djelovanja turbine, što će također smanjiti emisije ugljičnog dioksida, zatim u projekt zaštite od buke, ugradnju led rasvjete, rekonstrukciju odsumporavanja i elektrofiltera te zamjenu sustava mjerenja elektromagnetskog zračenja. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa