Ništa od stečaja Glas Istre trgovine jer je firma ostala bez imovine?

0
Kiosci više nisu vlasništvo Glasa Istre trgovine?
Kiosci više nisu vlasništvo Glasa Istre trgovine?

Na ročištu kod Trgovačkog suda u Rijeci 18. prosinca nije donesena odluka o otvaranju stečaja nad Glas Istre trgovinom, a slijedeće će biti zakazano u siječnju, doznali smo od privremene stečajne upraviteljice Glas Istre trgovine Višnje Volarić Rosenberg. Time sudbina istarskog lanca kiosaka i njegovih 50-ak radnika, koliko ih je preostalo nakon prelazaka u druge tvrtke, i dalje ostaje visjeti u zraku.

Podrobnije informacije od suda ili predstavnika Sindikata grafičara Darija Hanzaleka nismo uspjeli dobiti, no jedna nam je radnica rekla da se Sindikat nije složio s prijedlogom da tvrtka završi u likvidaciji. Naime, na ročištu je rečeno da tvrtka nema imovine, pa bi stečaj značio da ni radnici ne mogu ostvariti naplatu svojih potraživanja. Na pitanje znači li to da kiosci zapravo nisu vlasništvo Glasa Istre trgovine, naša sugovornica nam nije znala odgovoriti.   

- Sredinom kolovoza dobili smo dopis iz firme da možemo ostati kod kuće, odnosno ne javljati se na posao, i od tada sjedimo doma. Ima nas 48 u stalnom radnom odnosu, od toga u Puli 12 prodavača, i još par po Istri, onda dva vozača, skladištar... Zahtjev za stečajem je podnio pravnik sindikata. Član uprave Albert Faggian je tražio predstečajnu nagodbu a onda je sam zatražio obustavu predstečajnog postupka. U međuvremenu su mnogi radnici sami dali otkaze, jer nam je rečeno da ako damo otkaze, onda možemo preći u Brionku, Tisak ili iNovine. Ali, kako čujem, puno njih je radilo samo sezonski u iNovinama i Tisku, i već idu doma. A nekad nas je bilo 262 radnika, bez sezonaca, gotovo u jednom dahu ispričala nam je jedna od radnica rekavši kako bi bilo najbolje kada bi dobili otkaz, jer bi tada barem mogli ostvariti prava na Zavodu za zapošljavanje. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa