Četiri naleta na divljač u samo dva dana na području Rovinja i Buja

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U razdoblju od 11. do 12. siječnja zabilježena su četiri slučaja naleta vozila na divljač, i to tri na području Rovinja te jedan na području Buja. U naletima nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je u nedjelju,11. siječnja oko 23.30 sati,na području Rovinja, kada je 29-godišnji poljski državljanin upravljao automobilom, VW Passat, poljskih nacionalnih oznaka, iz smjera Rovinjskog Sela u smjeru Rovinja. U jednom su mu trenutku istrčale četiri divlje svinje, od kojih je u  jednu udario prednjom stranom automobila. Uginulu divljač preuzeo je lovočuvar.

Drugi slučaj zabilježen je jučer, 12. siječnja oko 0.25 sati,na području Brtonigle,  kada je  26-godišnjak upravljajući automobilom VW Polo, pulskih registracijskih oznaka,na ravnom dijelu ceste, prednjim dijelom automobila udario u divlju svinju. Uginulu divljač preuzeo je lovočuvar. Istoga dana oko 18 sati, na području Rovinja, 24-godišnjak je teretnim automobilom VW, zagrebačkih registracijskih oznaka, prednjim dijelom udario u divlju svinju. O događaju je izvješten lovočuvar, dok divljač nije pronađena.

Posljednji slučaj zabilježen je oko 18.30 sati, nedaleko Golaša, u kojem je 26-godišnjak upravljajući automobilom Honda, pulskih registracijskih oznaka, prednjim dijelom udario u divlju svinju. O događaju je izvješten lovočuvar, dok divljač nije pronađena, izvijestila je istarska policija.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Napominjemo, da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa